Ukrajina se nikad neće odreći Krima!

- Svaki eventualni pokušaj Rusije da preuzme Krim neće imati uspeha. Potrebna nam je prava i opipljiva podrška. Verujemo da će nam naši partneri sa Zapada pružiti tu podršku - rekao je premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk

  • 11

Ukrajina se nikad neće odreći Krima, izjavio je danas novi ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk na konferenciji za štampu povodom posete britanskog šefa diplomatije Vilijama Hejga.

Ruske snage su, kako navodi Rojters, praktično preuzele kontrolu nad tim ukrajinskim poluostrvom, ali je Jacenjuk u obraćanju novinarima istakao: "Niko neće predati Krim nikome".

- Svaki eventualni pokušaj Rusije da preuzme Krim neće imati uspeha. Dajte nam nešto vremena - istakao je Jacenjuk na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Hejgom, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Kijevu.

- Vojna opcija trenutno nije na stolu - naveo je ukrajinski premijer i dodao da je zvaničnom Kijevu sada potrebna ekonomska i politička podrška.

- Potrebna nam je prava i opipljiva podrška. Verujemo da će nam naši partneri sa Zapada pružiti tu podršku - istakao je Jacenjuk.

Hejg je upozorio Rusiju na posledice krize na Krimu, koji je sada praktično pod kontrolom ruskih snaga. "Ako Rusija nastavi ovim putem, moraćemo jasno da kažemo da to ne predstavlja prihvatljivi način ponašanja."

- Ima stvari koje mi možemo i moramo da uradimo povodom toga - rekao je Hejg i nagovestio mogućnost ekonomskih sankcija protiv Moskve, isključivši ipak vojnu akciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    3. mart 2014 | 13:26

    E glupi Ukrajinci...tražite pomoc od onih istih koji su svakog trećeg Ukrajinca streljali tokom 2.svetskog i koji su odbili savez! Ameri samo hoće Krim kao i Kosovo zbog vojnih baza! A Krim je sedište cele crnomorske flote! Nije Rusija Srbija bole njih k... za sankcije! Samo pazite nacisti da vama Putin neukine gas! Od čega ćete onda napajati vašu Evropu!!!

  • mico

    3. mart 2014 | 14:16

    dosta vise te zapadne demokratije,skinuli su predsjednika ukrajine nedemokratski.sa onim placenicima maskiranim sto su stajali na trgu kijeva i dobivali 50-100€ dnevno.a sad se bune sto Rusija brani svoj narod!u ukrajini je 60% pravoslavnih rusa.amerika moze da bombarduje neznam ni koliko zemalja i nikoga nepita!pa nece vise da moze!dosta vise tog lopovluka zapadnog i nepravde!

  • Mrcke

    3. mart 2014 | 13:16

    Kao to se pitas!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA