Ožegović: Na izborima u Beogradu glasa se za ideje i planove

- Četrdeset godina Beograd funkconiše na isti način i na istim principima i vreme je da to menjamo - kaže kandidat za gradonačelnika Beograda

  • 1

Razumem Beograđane kojima je muka od ovakve kampanje, jer je ponižavajuće da se ne razgovara o bilo kojoj temi koja je važna za gradu u kojem živi dva miliona ljudi. Na izborima u Beogradu glasa se za konkretnu politiku, ideje i planove, rekao je danas kandidat Liberalno demokratske partije za gradonačelnika, Željko Ožegović.

- Četrdeset godina Beograd funkconiše na isti način i na istim principima i vreme je da to menjamo. Decenijama se u ovom gradu povećava broj stanovnika, grad se širi, infrastruktura propada, a oni koji se kandiduju da ga vode, iz izbora u izbore pričaju iste bajke i nude svoja stara već dokazano loša rešenja. Glas za njih je glas za opet isto. Jedni se nacrtaju na nekoj livadi, obećaju da će od nje za četiri godine napraviti Njujork, veruju da će im građani poverovati, hoće opet na vlast da rade sve isto kao i prethodnih godina. Jedino što znaju je da zbog svojih demagoških projekata zaduže praunuke i da to predstave kao svoj najveći uspeh. Drugi čak nemaju ni kandidata, nego nekakav tim koji niko nije video. To je nepoštovanje grada u kome živi dva milona ljudi - poručio je Ožegović na sastanku sa kandidatima za odbornike u skupštini grada.

On je istakao da će mu prvi posao biti borba za promenu aktuelnih zakona kojima su nadležnosti Beograda svedene na nadležnosti mesne zajednice.

- Beograđani treba da se pitaju ko će biti šef policije, kako će funkcionisati škole ili kada će proraditi Narodni muzej. U suprotnom će naša bezbednost zavisiti od ministara koji nude besmislene ideje o novim policijskim stanicama, naše obrazovanje od nesposobnih ministara prosvete i stidećemo se još deset godina pred skelama zatvorenog muzeja - rekao je Ožegović.

- Liberalno demokratska partija ima najmlađu listu na ovim izborima. Energija koju imamo i iskustvo koje sam ja stekao dok sam vodio Novi Beograd su garant brzih i efikasnih promena. Iza mog rada na Novom Beogradu stoje rezultati – privredni bum, 50.000 novih radnih mesta, sređivanje urbanističkog haosa. Iza LDP-a stoje godine ispravne politike od koje nikada nije odustala i koja je na kraju pokazala svu svoju ispravnost. To je recept našeg uspeha - zaključio je kandidat LDP-a za gradonačelnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA