Opljačkanim novcem platio kauciju na sudu

Hamdiju Ratkocerija (49), osumnjičenog za pljačku 200.000 evra, sudsko veće Kuršumlije pustilo je da se brani sa slobode uz kauciju od 15.000 evra. Po polaganju jemstva njemu se gubi svaki trag

  • 7

Sudsko veće Osnovnog suda u Kuršumliji pustilo je provooptuženog u slučaju najveće pljačke svih vremena u Toplici, Hamdiju Ratkocerija (49) iz Obilića, osumnjičenog da je u Prolom banji opljačkao 200. 000 evra, da se brani sa slobode uz kauciju od 15. 000 evra.

Međutim, nakon što je položio jemstvo, Ratkoceri je “odlutao” u nepoznatom pravcu i ne zna se gde se nalazi. Predhodno je Ratkoceri deset meseci proveo u pritvoru.

Što je još bizarnije, novac za jemstvo Retkoceri je namako od onih para koje je ukrao u Prolom banji u kući Vukoje Milosavljevića.

- Bio sam šokiran kada sam Ratkocerija video slobodnog. Sreo sam ga u Nišu i on mi je tada rekao da ga je sud oslobodio uz jemstvo. On je za samo 7,5 posto od opljačkanog novca koje je pronašao u mojoj kući uspeo da se domogne slobode. Sumnjam da će se ikada više pojaviti na sudu jer je nakon puštanja iz pritvora otišao na Kosovo, a u međuvremenu sam saznao da je već prešao u Austriju - priča Vukoje Milosavljević.

Njemu su trojica Albanaca sa Kosova u februaru prošle godine iz kuće odneli 200. 000 evra, tako što su razbili zid u njegovoj kući u kome se nalazio zazidan novac.

Vukoje i Ratkoceri su pre pljačke bili dugogodišnji prijatelji, jer je Vukoje rodom iz Obilića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panta

    3. mart 2014 | 23:30

    Sta vas cudi meni ukrali auto i sav alat iz servisa i naravno odbacena optuznica za kradju,i pored toga sto je saucesnik priznao sve.PROPALA DRZAVA SKROZ

  • Milur

    3. mart 2014 | 21:18

    Koliko li je sudiji dao?

  • Haj

    3. mart 2014 | 20:52

    I još neko je sigurno omastio brk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA