SPREČIO PLJAČKU: Umesto nagrade - kažnjen

Radnik poljoprivredne apoteke u Valjevu Slobodan Živanović koji je sprečio pljačku i pozvao policiju blagovremeno, ipak će morati da nadoknadi novac koji je odnet iz kase

  • 32

Radnik valjevske poljoprivredne apoteke „Ćira“ Slobodan Živanović, iako je uspeo da spreči pljačku, moraće ni kriv ni dužan da nadoknadi manjak u kasi od 75.000 dinara. Do nesvakidašnje situacije došlo je kada je policija, sa celokupnim dnevnim pazarom koji je uzela, pustila na slobodu S.Đ., koja je „olakšala“ kasu u smeni u kojoj je radio Živanović.

- Bivša radnica apoteke je došla i dok sam usluživao mušteriju uzela je kesu sa celokupnim pazarom, tvrdeći da je te pare zaradila i da joj gazda nije dao nekoliko plata. Nisam joj dozvolio da izađe iz radnje, pozvao sam policiju koja je došla po nju i odvela je u policijsku stanicu, međutum, zbog svega sam, praktično, kažnjen, jer sada, po nalogu gazde, moram da odradim tih 75.000 dinara jer su pare uzete iz kase u mojoj smeni. Sprečio sam pljačku i sada sam kažnjen zbog toga- priča ovaj valjevski trgovac.

Živanović kaže da je bio u potpunom šoku kada su mu u valjevskoj policiji rekli da je bivša radnica poljoprivredne apoteke puštena na slobodu sa celokupnim pazarom koji je uzela.

- Pitao sam policajca šta je sa novcem uzetim iz apoteke, a on mi je rekao da je novac kod nje i da nije njihov posao da utvrđuju krivicu ko je kome dužan. Sledeći šok je usledio kada mi je vlasnik poljoprivredne apoteke poručio da ću narednih meseci raditi bez plate, dok ne odradim 75.000 dinara, jer nisam sprečio bivšu radnicu da odnese novac. Ne znam šta je trebalo da uradim, a da ne budem kažnjen - kaže Živanović.

Ovaj nesvakidašnji slučaj sada je u rukama osnovnog tužioca u Valjevu, koje je ocenilo da se u ovom slučaju radi o samovlašću.

- Utvrđeno je da je S.Đ. bila zaposlena u poljoprivrednoj apoteci „Ćira“ i da joj vlasnik na ime plata duguje 75.000 dinara. Samovlašće se ne goni po službenoj dužnosti i zbog toga policija od S.Đ. nije uzela novac. Vlasnik apoteke ima mogućnost da protiv nje podnese privatnu krivičnu prijavu - navode naši izvori bliski istrazi.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA