Rusija preuzela kontrolu nad ukrajinskim prelazom ka Krimu

Portparol ukrajinske granične straže rekao je da su ruske trupe preko ovog prelaza večeras prevezle tri kamiona puna vojnika

  • 16

Ruske snage preuzele su kontrolu nad graničnim prelazom, s ukrajinske strane, koji povezuje Rusiju i Krim linijom trajekta, kojim su počele da prevoze kamione pune vojnika, saopštila je ukrajinska pogranična straža.

Ruska vojska nalazila se već danima oko pristaništa trajekta, ali do sad nije preuzela kontrolu nad ukrajinskim graničnim punktom, preneo je Rojters.

Portparol granične straže rekao je i da su ruske trupe preko ovog prelaza večeras prevezle tri kamiona puna vojnika.

Rusija je od prošle nedelje rasporedila oko 16.000 vojnika u autonomnoj oblasti Krim, izjavio je večeras u Njujorku ukrajinski ambasador u UN Jurij Sergejev.

- Od 24. februara, oko 16.000 ruskih vojnika je iz susedne teritorije Ruske Federacije raspoređeno na Krimu vojnim brodovima, helikopterima i teretnim avionima - rekao je Sergejv na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj krizi u Ukrajini, prenele su agencije.

Janukovič pismom zatražio od Putina da rasporedi ruske snage da bi se ponovo uspostavio red i zakon u Ukrajini, rekao ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin.

Misija Ukrajine u UN je članicama Saveta bezbednosti na sednici podelila pismo u kom se traži međunarodna pomoć.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrosavljev

    4. mart 2014 | 00:19

    Samo drsko i bez milosti americkoj zmiji glava mora pasti .

  • tetreb

    4. mart 2014 | 00:37

    I ovo je pocetak kraja jedne teroristicke tvorevine kao sto je amerika.

  • makarije

    4. mart 2014 | 06:27

    Pa sto ne dodju ameri da ih brane kao svuda do sada . Nas su bombardovali i bez odluke saveta bezbednosti . Sta se to desilo sa hrabrim americkim narodom . Hahaha . Gde je bi bi si njujork tajms . Gde je edukacija . Oni kao siptari cim osete tvrdo nema ih . A avaksi a tomahavke a ovo ono . Sus . Putin je stavio prst na usta i rekao sus . I tu se sve zavrsava . A trbao bi da im jeb.... Mater. Ceo svet je za to . Pa njih niko ne voli . Nego dali je kosovo osudilo rusiju . Nije . Cudo to .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA