KOLAPS: Snežna oluja blokirala SAD, otkazani letovi, zatvorene škole (FOTO)

Guverneri Nju Džersija, Delavera, Misisipija i Tenesija proglasili su vanredno stanje, a škole i lokalne samouprave su zatvorene

  • 5

Zimska oluja koja je pogodila američku Istočnu obalu donoseći ledenu kišu, sneg i rekordno niske temperature, dovela je do otkazivanje 2.900 avio-letova, blokirala prestonicu, zatvorila škole i kancelarije lokalne uprave.

Američka Nacionalna meteorološka služba navodi da je to poslednja u nizu vremenskih nepogoda koja je donela ova zima istoku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) sa oko 10 centimentara snega Vašingtonu pošto se hladan talas premestio od misisipijske doline ka obali Atlantika, prenela je agencija Rojters.

Temperature će pasti na minus 15 stepeni Celzijusa, što je niža od prosečne, pa će federalne agencije u Vašingtonu biti otvorene dva sata kasnije nego što je uobičajeno, a zaposleni su dobili mogućnost da rade od kuće.

Iz meteorološke službe, Stiv Zubrik naveo je da će temperatura u vašingtonskoj oblasti tokom noći pasti i na minus 13 stepeni Celzijusa, nešto više rekordnih minus 16 stepeni zabeleženih u martu 1873. godine.

Guverneri Nju Džersija, Delavera, Misisipija i Tenesija proglasili su vanredno stanje, a škole i lokalne samouprave širom tih delova SAD-a su zatvorene.

U Merilendu i Zapadnoj Virdžiniji zatvorene su kancelarije državne službe pošto je oluja donela sneg od 30 centimentara na planinama Apalači, dok su u Beckleju u Zapadnoj Virdžiniji zbog snega zatvorene škole što je još jedna "glavobolja" za zvaničnike koji se ionako bore da nadoknade 15 dana školske godine koji su ranije izgubljeni zbog nevremena.

Najmanje četiri smrti u saobraćaju povezani su sa zimskim vremenom u Teksasu, Oklahomi i Tenesiju tokom prošlog vikenda.

Iako će sneg zaobići severne gradove SAD-a, uključujući Njujork i Boston, izmerena temperatura juče je bila minus pet stepeni Cenzijusa, a upozorenja od temperatura ispod nule su "na snazi od kanadske granice do Teksasa", navodi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA