Za Hitnu mrtav, a porodica ga vratila u život?!

Lekari Hitne službe u Kaluđerici ostavili dijabetičara koji je upao u hipoglikemijsku komu da umre samo zato što su na otpusnoj listi iz bolnice videli da ima rak

  • 3

Lekari Hitne službe Zdravstvene stanice Kaluđerica, koja pripada Domu zdravlja "Milivoje Srtojković" u Grockoj ostavili su proteklog vikenda 73-godišnjeg dijabetičara J.G. koji je upao u hipoglikemijsku komu da umre, samo zato što je na otpusnoj listi iz bolnice u kojoj je donedavno boravio pisalo da ima i rak, pišu "Naše novine".

Srećom, porodica nije poslušala lekare, već je pacijenta povratila šećerom, vodom, čokoladom i gaziranim sokom.

Sin dijabetičara J.G. kaže za "Naše novine" da je doktorka njegovom ocu samo izmerila pritisak, pogledala otpusnu listu i rekla im da ga puste, jer se, kako se izrazila - gasi.

- Moj otac je prošlog petka izašao iz bolnice, u kojoj je bio zbog operacije tumora na želucu, koja mu je urađena pre tri nedelje. Otpušten je za zaključkom lekara da je njegovo zdravstveno stanje stabilno - rekao je G.G. za "Naše novine", dodajući da je njegov otac u nedelju upao u komu, prestao da komunicira, počeo da krklja i izbacuje sluz.

Doktorka i medicinska sestra Hitne pomoći samo su pacijentu izmerile pritisak nakon čega su zatražile otpusnu listu zaključivši da se pacijent "gasi".

Nakon što su otišle, porodica mu je sama izmerila šećer utvrdivši da je drastično pao. Tada su ga vratili čokoladom i sokom u život.

G.G. je naveo da će on i njegova porodica razmisliti o prijavi protiv nesavesnih lekara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA