Otvara se Muzej vibratora u Novom Sadu!

Novi Sad biće drugi grad u svetu u kojem postoji Muzej vibratora. Jedina takva postavka trenutno postoji u San Francisku. Na izložbi su prikazani aparati za masažu kose, ramena i butina, do modernog vibratora kakvi su se mogli videti u seriji "Seks i grad"

  • 5

Nedavno otvorenom izložbom Radice Đukanović i Marijane Čanak u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu na kojoj su izloženi vibratori, najavljeno je otvaranje Muzeja vibratora "Kalisto" u vojvođanskoj prestonici.

Time će Novi Sad biti upisan na svetsku mapu, s obzirom na činjenicu da će to biti drugi Muzej vibratora na svetu. Trenutno jedini i prvi nalazi se u San Francisku.

Na izložbi su prikazani moderni vibratori koji se mogu naći u popularnoj seriji "Seks i grad", ali i mnoštvo aparata za masažu butuina, kose i ramena. Posetioci su najviše bili zainteresovani za "vibrator kao pištolj" i "lula kao vibrator". Izložba traje još samo danas i sutra, piše 24 sata.

Ova postavka javno prikazuje sve ono što je skrivano i potiskivano, a o čemu svi znamo, izjavio je Laza Živić .

- Voleo bih i kada bih dobio i stručno, psihoanalitično tumačenje pojedinih vibratora kroz istoriju. Vreme diktira šta će i kada nešto da postane tabu, a vibratori su sastavni deo života - kaže Živić.

Kreatorke izložbe Radica Đukanović i Marijana Čanak želele su da razbiju postojeće tabue.

- U pre dve dekade prošlog veka vibratori su masovno reklamirani u ženskim magazinima, uz kućne aparate i kozmetičke proizvode, vraćaju rumenilo u obraze, podstiču cirkulaciju - kaže Radica.

One su preko interneta, oglasa i putem prijatelja i njihovih poznanika sakupljale ove vibrirajuće naprave.

- Ljudi nisu ni bili svesni šta sve imaju u kućama, a Novi Sad je pun starih građanskih porodica - kaže Marijana, i dodaje da je većina vibratora upravo sa ovih prostora, iako su pojedini modeli proizvedeni u Rusiji ili Velikoj Britaniji.

Radica i Marijana će Novi Sad upisati na svetsku mapu tako što će u njemu otvoriti Muzej vibratora, drugi na svetu, dok jedini trenutno postoji u San Francisku. Muzej "Kalisto" biće smešten unutar "Materra mesta" i sadržaće eksponate starih vibro-masažera, fotografije svetskih rariteta, isečke o vibratorima iz inostrane štampe, pakovanja, reklamne plakate i njihove replike. Datum otvaranja još nije utvrđen.

Izložba vibratora i vibrirajućih masažera "Vibracija je život" otvorena je juče u Omladinskom centru CK13. Izložba će biti jezgro budućeg Muzeja vibratora "Kalisto", a građani je mogu pogledati još samo danas i sutra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA