MIHAJLOVIĆ: Đinđić dozvolio prisluškivanje građana!

- Ne znam ko je sve prisluškivan, ali mi je poznato da je premijer Zoran Đinđić u ime Vlade doneo odluku da služba može da prisluškuje građane i bez dozvole Vrhovnog suda - rekao je bivši ministar policije

  • 6

Dušan Mihajlović, bivši ministar unutrašnjih poslova, izjavio je danas tokom svedočenja na suđenju Miloradu Ulemeku Legiji i ostalim bivšim pripadnicima Jedinice za Specijalne operacije za oružanu pobunu 2001. godine, da je ta jedinica bila zloupotrebljena u političke svrhe.

- Jedinica za specijalne operacije je bila najopremljenija i najsposobnija jedinica i mogla je da bude upotrebljena za osvajanje vlasti. Zloupotrebljena je za stvari koje nisu u skladu sa statusom jedinice, Zakonom i propisima. Njihovi zahtevi, za prekid pobune, nisu imali veze sa njihovim interesima i bilo je očito da su namere druge - rekao je Mihajlović, koji je svedočenje počeo još u decembru prošle godine.

Odgovarajući na pitanja, on je rekao da smatra da su jedinicu zloupotrebili, a da su pobunu organizovali Milorad Ulemek, koji više nije bio na njenom čelu, kao i pokojni vođa zemunskog klana Dušan Spasojević, koji je u to vreme bio uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u otmici Miroslava Miskovića.

Tokom odgovaranja na pitanja odbrane, on je potvrdio da mu je tada Čedomir Jovanović tražio da iz pritvora pusti pokojnog vođu zemunskog klana, Dušana Spasojevića.

- Jovanović je došao sa informacijom da Spasojević ima predlog da bude pušten, na 15-ak dana iz pritvora, uz obećanje da ce pribaviti dokaze o tome ko stoji iza otmice Miroslava Miskovića. Tvrdio je da to nije on. Rekao sam da ja to ne mogu da učinim. Ne znam odakle Jovanoviću takve informacije, u to vreme on mi je bio politicki šef i nisam proveravao njegove izvore - rekao je bivši ministar policije kao i da je nameravao da podnese ostavku na tu funkciju ako taj slučaj ne bude rešen,  jer onda ispada da je mafija jača od države

On je potvrdio i da su u ministarstvo na čijem je čelu bio stizali transkripti prisluškivanih razgovora, na osnovu kojih je i zaključeno sta se događa u Kuli.

Ne znam ko je sve prisluškivan, ali mi je poznato da je u to vreme premijer Zoran Đinđić u ime Vlade doneo odluku da služba može da prisluškuje građane i bez dozvole Vrhovnog suda - rekao je Mihajlović, koji je danas završio sa svedočenjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA