Saša Mirković : Most koji spaja dve obale Timoka će biti turistička atrakcija!

Po predlogu Saše Mirkovića, predsednika Skupštine grada Zaječara, umesto sadašnjeg mosta preko Crnog Timoka, koji povezuje naselje Kotlujevac sa centrom grada, uskoro će biti izgrađen novi savremeniji i funkcionalniji most

  • 32

Građani najvećeg zaječarskog naselja Kotlujevac uskoro će umesto sadašnjeg mosta preko Crnog Timoka, dobiti novi, funkcionalniji most koji će omogućiti građanima ovog dela grada brži i bezbedniji prelaz preko reke.

U ovom zaječarskom naselju glavna saobraćajnice koja vodi pored Doma kulture ka Zvezdanu je znatno šira od sadašnjeg mosta što dovodi do "zagušenja" u saobraćaju posebno u jutarnjim i popodnevnim časovima. To je dugogodišnji problem i koji će veoma brzo biti i rešen .

Po predlogu Saše Mirkovića, predsednika Skupštine grada Zaječara, umesto sadašnjeg mosta preko Crnog Timoka, koji povezuje naselje Kotlujevac sa centrom grada, uskoro će biti izgrađen novi savremeniji i funkcionalniji most.

- Cilj izgradnje ovog mosta jeste da olakšamo put i da sprečimo gužve u samom gradu,ali i u okolini. U planu je da kolovoz sa sadašnjih pet i po metara bude proširen na sedam metara i deset centimetara, a biće proširene i pešačke staze.Ovakva rešenja u mostogradnji do sada su se koristile jedino u Japanu i Francuskoj - rekao je Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara.

- Ovaj most će omogućiti i da oni koji dođu sa strane, turistički, lakše funkcionišu. Most će biti i savremniji i funkcionalniji od starog. Mi želimo i da što više turista privučemo u naš grad, pa nam je u planu da turistički vozić ide svakoga dana od centra grada do Romulijane - dodao je Mirković.

Postojeći most sagrađen je pre više od pola veka i u proteklom periodu imao je samo neznatne prepravke, ali je zbog neodržavanja u lošem stanju.

(Telegraf.rs / TV Best)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petar

    5. mart 2014 | 15:18

    Dokle ce ovaj prevarant da daje izjave...Sramota!

  • gorcin

    5. mart 2014 | 16:15

    Kad prodju izbori knjiga neispunjenih obecanja gradonacelnika Mirkovica bice debela kao imenik Beograda.

  • jelena 73

    5. mart 2014 | 15:41

    Prava stvar, svaka cast Sasa, blago Zajecarcima sto te imaju takvog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA