Niger izručio Gadafijevog sina Libiji

Sadi Gadafi je tokom pobune 2011. godine, kada su pobunjenici uhvatili i ubili njegovog oca, preko Sahare prebegao u Niger

  • 3

Niger je libijskim vlastima Sadija Gadafija, sina Muamera Gadafija, saopštila je danas vlada u Tripoliju.

Libijska vlada je navela da se Sadi Gadafi nalazi u pritvoru i da će tokom dana biti saopšteno više detalja. Navedeno je da će se prema njemu odnositi "u skladu sa međunarodnim zakonom".

Neimenovani libijski zvaničnik je naveo da je Sadi rano jutros prebačen u Tripoli i da se nalazi u zatvoru u libijskoj prestonici.

Sadi Gadafi je tokom pobune 2011. godine, kada su pobunjenici uhvatili i ubili njegovog oca koji je četiri decenije bio na vlasti, preko Sahare prebegao u Niger, gde je uhvaćen i držan u kućnom pritvoru.

Kako su podsetile agencije, Sadi je jedan od sedmoro sinova Muamera Gadafija. Libijski sajtovi su objavili fotografije na kojima se vidi da je obučen u plavu zatvorsku uniformu, obrijane glave. Bio je poznat po raskalašnom životu i po tome što je veliki ljubitelj fudbala.

Njegovog brata, Seifa Islamija, drže pripadnici milicije u zapadnoj oblasti Zintan koji odbijaju da ga isporuče.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ap0calypto

    6. mart 2014 | 09:00

    Ziveo Gadafi ! Zivela sloboda

  • Zlatko Beč

    6. mart 2014 | 09:48

    Ajde sad ih sve pobijte.Zašto je on kriv? Ne može čovek da bira ko će mu biti otac.Sada će ih mučiti kao poslednje.Strašno u šta se ovaj svet pretvorio

  • G@Go

    6. mart 2014 | 17:35

    Pa ovaj koliko ja znam je bio normalan koji je volio fudbal imao je akcije u juventus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA