ŽIVE U TEŠKOM SIROMAŠTVU: Porodici Janković potrebno je sve!

Dejan Janković, njegova supruga Božica i ćerka Anđela žive u veoma teškim uslovima, u kući bez struje, vode i osnovnih sredstava za život. Dejan boluje od neizlečive bolesti, zbog čega apeluje na sve koji su u mogućnosti da mu pomognu da svojoj porodici obezbedi normalan život

  • 6

Dejan Janković (22), njegova supruga supruga Božica i ćerka Anđela (4) žive u Paragama, nadomak Bačke Palanke u kući bez struje i vode. O teško bolesnom Dejanu i o strašnim uslovima u kojima ova porodica živi, smo već pisali, a iako je za njega sakupljeno 3.300 evra, potrebno im je još novca.

Jankovići žive od socijalne pomoći od 13.000 dinara i dečjeg dodatka od 2.000 dinara. Često na spavanje odlaze gladni. Vlasnik kuće u kojoj nema ni osnovnih uslova za život je Dejanov otac, koji preti da će ih izbaciti na ulicu. Kako kažu Jankovići, to je nekoliko puta i činio. Supružnici su nezaposleni, a povrh svega, Dejan boluje od neizlečive bolesti, progresivne atrofije mišića.

- Mojoj supruzi i trogodišnjem detetu je potreban krov nad glavom, negde gde ćemo imati miran život. Potrebna mi je pomoć da Anđeli obezbedim dom jer sam bolestan i nisam sposoban sam da ga izgradim - kaže Dejan Janković.

Nakon pisanja Telegrafa, Jankovićima je uplaćeno 3.300 evra. Međutim, ovoj porodici potrebno je bar još toliko novca. Donacije su stizale od mnogih, a čak i iz inostranstva. Jedan od donatora obećao je da će angažovati vaspitačicu kako mala Anđela ne bi krenula nespremna u školu, s obzirom na to da u selu Parage nema obdaništa.

Podršku Dejanu dali su i meštani obližnjih sela i obećali su da se njihova pomoć neće zaustaviti na tome. Čim ponovo budu u mogućnosti prikupiće novac za kupovinu kuće Jankovićima, u kojoj bi imali normalne uslove za život. Dejan je od socijalne pomoći odvojio novac i kupio kozu i nekoliko kokošaka, kako bi mogao barem da prehrani svoju porodicu.

Dejn Janković pati od distrofije mišića već 11 godina i pokušava da se nosi sa bolešu bez adekvatne terapije. Za nju nema dovoljno novca. Atrofija mišića, od koje Dejan boluje, predstavlja slabljenje funkcije mišića, pa oni kod kojih je bolest uznapredovala mogu da padnu i u invalidska kolica.

Humanitarnu akciju za Jankoviće započela je grupa Novosađana. Oni sada ponovo apeluju na sve koji su u mogućnosti, da pomognu ovoj porodici da se preseli u novi dom i maloj Anđeli obezbede srećniju budućnost. Sva dodatna pitanja možete postaviti na mejl: humanitarna.akcija.novisad@gmail.com.

Akciji se možete priključiti uplatom na dinarski račun 340-32213268-62, na Dejanovo ime.

Uplatu iz inostranstva možete izvršiti na ime Janković Dejan, Cara Lazara 6, Parage

IBAN: RS35340000003221326862

Erste Bank A. D. Bulevar Oslobođenja 5, 21000 Novi Sad, Srbija

SWIFT: GIBARS22

(Marija Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan™

    7. mart 2014 | 13:17

    Kad bi se stranke bar po dva bilborda odrekli u ovoj kampanji i dali u humanitarne svrhe, imalo bi za vise porodica da se obezbedi krov nad glavom! Dajte da se salje sms, najlakse je ljudima.

  • BgPetar

    7. mart 2014 | 12:42

    Otvorite SMS poslao bih poruku a i mnogi bi isto ucinili

  • sandra

    7. mart 2014 | 12:20

    Dajte sms iz Republike srpske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA