Turista se izgubio u šumi, pa jeo muve da bi preživeo

Nemac Danijel Dudžiš rekao je policiji u šali da uopšte nije bio gladan zahvaljujući izobilju muva u delu Australije u kom je izgubio orjentaciju

  • 2

Danijel Dudžiš (26) iz Nemačke se izgubio u februaru kada je otišao u šetnju između dva sela u zabačenom delu Kvinslenda na istoku Australije, ali je pronađen juče zahvaljujući motoristima, saopštila je australijska policija.

Dudžiš je rekao da je nestao zbog obilnih poplava u tom delu zemlje i da je potpuno izgubio orijentaciju.

- Uz sebe je imao prebranac i žitarice, ali je ubrzo ostao bez hrane i u stanju iscprljenosti počeo je da jede muve - rekao je inspektor Henderson.

Danijel je policiji u šali rekao da uopšte nije bio gladan zahvaljujući izobilju muva na tom području zemlje. Međutim, i posle pronalska od strane policije, Dudžiš je bio odlučan u tome da nastavi svoju šetnju po Australiji.

- Svestan je rizika i dogovorili smo se da neće ići sporednim putevima, već će se držati isključivo glavnih - istakao je inspektor.

Pre nego što je nastavio svoju ekspediciju po Australiji, Dudžiš je odbio lekarski pregled, ali se požalio na to da je jako gladan.

(Telegraf.rs / Izvor: abc.net.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA