GLAMOČIĆ: Smanjićemo nivo aflatoksina

- Prvo smanjujemo nivo aflatoksina u hrani, a u aprilu biće promenjen i za mleko, tako da će biti vraćena granica na 0,05 mikrograma - izjavio je ministar poljoprivrede

  • 5

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić izjavio je da će u narednih nedelju do dve dana biti donet pravilnik o smanjenju dozvoljnog aflatoksina u stočnoj hrani, a u aprilu će biti promenjen dozvoljeni nivo aflatoksina i u mleku.

On je rekao da je pravilnik završen i da se trenutno usaglašava sa predstavnicima Ministarstva zdravlja.

- Prvo smanjujemo nivo aflatoksina u hrani, a nakon toga, narednog mesesa biće promenjen i za mleko, tako da će biti vraćena granica na 0,05 mikrograma - rekao je Glamočić.

On je naveo da je to zakonska procedura i da će biti ispoštovana ove godine kako se ne bi pravile greške kao ranije.

Vlada Srbije krajem februara 2013. povećala je dozvoljenu količinu aflatoksina u mleku sa 0,05 na 0,5 mikrograma po litru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bruce Lee

    8. mart 2014 | 17:36

    Koliko smo mi glupi i jadni. Promenili su zakon da bi nam prodali i uvalili sav onaj ubuđali kukuruz,koji nije za ishranu stoke jer od njega i nastaje afla toksin. I sad kad lepo sve to pojedemo i popijemo a njima stigne novi kukuruz,onda će ponovo da vrate zakon na staro. A mi ćutimo i krkamo toksine svakodnevno,pa ajde što ga mi jedemo i pijemo,nego ga dajemo i deci. Dotakli smo dno kao nacija.

  • Bojan

    8. mart 2014 | 16:38

    Hahahha hahahahha treba da odgovori zasto vraca granicu. E onda da propale fabrike pretorimo u zatvore i lepo ih popunimo kajmak mafijom :)

  • nole

    8. mart 2014 | 15:24

    Kada ja cekam godinu dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA