MIHAJLOVIĆ: Interes države da "Keramika Mladenovac" radi

- Rudnik će sigurno biti vraćen Keramici, a ti koji su ga prodali, prodali su ga kao da je njiva, a ne prirodni resurs - istakla je Mihajlović

  • 7

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da je interes države da "Keramika Mladenovac" radi i da njeni zaposleni počnu da primaju plate i izmiruju obaveze.

Ministarka je prilikom obilaska mladenovačke fabrike naglasila da je ona primer loše privatizacije i tajkuna koji su zarad ličnih interesa uništili firmu od koje živi ceo grad. Kako je navela, prvi korak će biti pokretanje postupka za vraćanje rudnika u sastav fabrike, što je uslov za oživljavanje proizvodnje.

- Rudnik će sigurno biti vraćen Keramici, a ti koji su ga prodali, prodali su ga kao da je njiva, a ne prirodni resurs - istakla je Mihajlović.

Odgovarajući na pitanja radnika, ona je najavila da će u četvrtak biti organizovan sastanak na kome će prisustvovati predstavnici "Srbijagasa", EPS-a, ministarstva privrede i zdravlja na kome će se, kako je dodala, razgovarati šta svako iz svog resora može da uradi kako bi se radnicima, koji nisu primili 22 plate povezao staž i overile zdravstvene knjižice.

Okupljeni radnici podsetili su ministarku Srbijagas potražuje 1,5 miliona evra, a da im EPS seče struju iako oni nemaju plate od kojih bi izmirili dug.

Mihajlović je obećala da će razgovarati i sa Srbijagasom i EPS-om i da će pokušati da odloži isključivanje struje dok fabrika ne počne da radi.

Sekretar privremenog organa grada Beograda Goran Vesić naglasio je da je najbitnije da se rudnik vrati fabrici, jer bez toga ona ne može da počne s proizvodnjom.

- Postupci oko poništavanja privatizacije neka idu svojim tokom, to može da traje pet do 10 godina, ali je najvažnije da se pokrene proizvodnja - naglasio je Vesić.

Zaposleni su iskoristili priliku da ministarki skrenu pažnju da su hemikalije, koje su neophodne u procesu proizvodnje, nezaštićene, na šta je Mihajlović odgovorila da će već sutra poslati inspekciju u fabriku. "Keramiku Mladinovac", koja se bavi proizvodnjom sanitarija, privatizovao je konzorcijum dva preduzeća "Intergas" iz Beograda i "Oil Bg" iz Bugarske.

(Telegraf.rs / Tanjug))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Talog sa dna

    8. mart 2014 | 16:16

    Nas interes je da tebe i Vesica ne gledamo vise, smucili ste se i Bogu i narodu.

  • Sasa

    8. mart 2014 | 17:12

    Idu u penziju! Dosta smo te gledali gospodjo!

  • Inspektor Krstan

    8. mart 2014 | 18:22

    A dok je harala sa Labusom onda joj je bilo lepo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA