Srpski Mercedes na drumovima do 13. marta!

- Novi model IK 112 LE biće prikazan na predstojećem salonu automobila u Beogradu - rekao je generalni direktor Ikarbusa Vićentić i naglasio da na tom modelu autobusa Mercedes isporučuje samohodnu šasiju, a Ikarbus radi nadogradnju, a posao je podeljen pola-pola

  • 8

- Prvi autobus, koji se sa znakom Mercedesa, proizvodi u Ikarbusu, biće završen do 13. marta, a proizvodnja tog autobusa predstavljaće veliku izvoznu šansu Srbije i mogućnost za uposlenje srpskih komponetaša i proizvođača opreme - izjavio je Tanjugu generalni direktor Aleksandar Vićentić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obići će sutra Fabriku autobusa i specijalnih vozila "Ikarbus", gde je u završnoj fazi izrada prototipa autobusa sa "Mercedesovim" znakom, a u njegovoj izradi učestvuje više od 90 firmi iz Srbije.

Ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji Ikarbusa i nemačkog automobilskog giganta treba da bude potpisan do kraja marta, što je značajno za Ikarbus, kome je potreban starteški partner.

- Novi model IK 112 LE biće prikazan na predstojećem salonu automobila u Beogradu - rekao je Vićentić i naglasio da na tom modelu autobusa Mercedes isporučuje samohodnu šasiju, a Ikarbus radi nadogradnju, a posao je podeljen pola-pola.

Posle potpisivanja ugovora o saradnji sa Mercedesom, u Ikarbusovoj fabrici u Zemunu zajednički će se raditi na još šest do sedam novih modela autobusa - gradskih, međugradskih, turističkih i kombi vozila, najavio je Vićentić.

- Uvereni smo da će saradnja sa jednom tako renomiranom kompanijom, kao što je Mercedes, podići kvalitet naših proizvoda i njihov plasman ne samo u zemlji, nego i u inostranstvu - naglasio je on.

Vićentić je istakao da već postoji veliko interesovanje za taj model autobusa u zemlji i regionu i da očekuje da bi u ovoj godini moglo biti prodato oko 100 novih autobusa. Na novom modelu autobusa u fabrici u Ikarbusu u Zemunu trebalo bi da bude zaposleno još najmanje 150 novih radnika, a trenutno ih je 280, dodao je generalni direktor Ikarbusa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milur

    8. mart 2014 | 23:57

    To je novosadski "Neobus" radio pre dvadeset i neku godinu,pa ste unistili fabriku...

  • darko

    9. mart 2014 | 00:23

    koliko samo kolicina lazi raste pred izbore..strasno..

  • Djole

    9. mart 2014 | 03:02

    I to bas 3 dan pred izbore...nešto mislim da će to biti i jedan od poslednjih autobusa ove godine,uz to neće moći fa se izvoze ti a-bus-i...samo za Srbiju se prave,i to neka manja serija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA