Krimski Rusi bičevali proukrajinske aktiviste nasred ulice!

U krimskom gradu Sevastopolju došlo je do novog sukoba između proruskih i proukrajinskih aktivista. Britanci prenose da su proukrajinski aktivisti napadnuti bičevima

  • 8

Proruski aktivisti sukobili su se sa proukrajinskim aktivistima u krimskom gradu Sevastopolju, pri čemu su proukrajinski aktivisti napadnuti bičevima, javlja BBC.

Inače, masovni skupovi podrške Ukrajincima i Rusima koji žive u proruskom delu Ukrajine, najavljeni su za 9. i 10. mart. Organizatori najavlju oko 30.000 učesnika.

Nekoliko hiljada proruski orijentisanih građana se okupilo u centru glavnog grada Krima, u znak podrške priključenju Rusiji, javlja agencija Itar tas.

Prema procenam vlasti Autonomne Republike Krim, dve trećine stanovništa tog regiona trebalo bi da glasa za pridruživanje Rusiji.

Itar tas prenosi procenu organizatora, prema kojoj bi oko 30.000 ljudi trebalo da učestvuje.

S druge strane, širom Ukrajine za danas su najavljeni "patriotski mitinzi" čiji je cilj da se pruži otpor Rusiji i iskaže nezadovoljstvo zbog situacije na Krimu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    9. mart 2014 | 14:19

    Biće i kod nas bičevanja između pristalica i protivnika EU kada dođe dan D,jedino se nadam da ćemo iskazati jedinstvo o neulasku u NATO jer je dokazano da je to jedna skupa i nesposobna organizacija sa izraženim naznakama fašizma.

  • Русс

    9. mart 2014 | 13:15

    Такој браћо моја,такој

  • Baja

    9. mart 2014 | 13:19

    Sibaj bagru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA