ROGOZIN: Rusija mora da modernizuje oružje zbog pretnji NATO-a!

- Nadam se da posle najnovijih pretnji SAD i NATO niko više ne sumnja u neophodnost dodatnog naoružavanja naše vojske i flote, kao i modernizaciju naše odbrambene i vojne industrije - napisao je Dmitrij Rogozin na svom profilu na Fejsbuku

  • 6

Zamenik ruskog premijera zadužen za odbranu Dmitrij Rogozin je istakao da bi zbog pretnji Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a ruska vojska trebalo da se opremi modernijim oružjem.

- Nadam se da posle najnovijih pretnji SAD i NATO niko više ne sumnja u neophodnost dodatnog naoružavanja naše vojske i flote, kao i modernizaciju naše odbrambene i vojne industrije - napisao je Rogozin na svom profilu na Fejsbuku, a preneo sajt "Glas Rusije".

Istovremeno, ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je danas da Ukrajina "ni za centimetar" neće odustati od Krima.

- To je naša zemlja i mi od nje nećemo odustati ni za centimetar. To treba da znaju Rusija i njen predsednik - rekao je Jacenjuk na skupu u Kijevu, povodom 200. godišnjice rođenja Tarasa Ševčenka, najvećeg ukrajinskog pesnika i simbola buđenja nacionalne svesti Ukrajinaca.

Jacenjuk je najavio i da će sledeće sedmice otputovati u SAD na razgovore sa tamošnjim zvaničnicima o sporu sa Rusijom oko poluostrva Krim, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    9. mart 2014 | 13:44

    Rusi pod hitno treba da midernizuju mornaricu,sto su i sami izjavili,jer na tom polju zaostaju za amerima...

  • Ohrid

    9. mart 2014 | 13:50

    E pa otome sam malocas komentirao za pretnje amerike na izjave dempsija na istoj smo frekvencii sa rogozinom samo jos 10 godina intezivnog razvijanja vojno industriskog komplelsa it tehnologoje i razvoj nove agencije pandan na americkoj DARPA

  • Baja

    9. mart 2014 | 22:45

    Rusija je najjaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA