Samoubilački napad u Iraku, 34 mrtvih, 147 povređenih! (FOTO)

Poginulo je 13 civila, među kojima su jedna žena i 12-godišnje dete, i devet pripadnika službe bezbednosti. Napad se desio na ulazu u grad Hilah kada se bombaš-samoubica minibusom prepunim eksploziva zaleteo u bezbednosni punkt

  • 3

Bombaš-samoubica se danas na jugu Iraka minibusom prepunim eksploziva zaleteo u bezbednosni punkt i tom prilikom je poginulo najmanje 34 ljudi, dok je 147 osoba povređeno, saopštili su lokalna policija i medicinske službe.

Među poginulima je 13 civila, uključujući i jednu ženu i 12-godišnje dete, i devet pripadnika službe bezbednosti. Napad se desio na ulazu u grad Hilah, oko 95 kilometara južno od Bagdada, tokom jutarnjeg špica, dok su automobili čekali da budu pregledani.

Policija je saopštila da opekotine koje su zadobile žrtve ukazuju da je kao eksplozivno punjenje automobila bombe iskorišćeno tečno gorivo, najverovatnije benzin.

Napadač se minibusom dovezao do glavnog bezbednosnog punkta na severnom ulazu u grad Hila, sa većinskim šiitskim stanovništvom, i detonirao eksploziv.

Zapalilo se najmanje 50 automobila čiji su putnici ostali zarobljeni u vozilima, a uništen je i deo zgrade bezbednosnog punkta.

Kontrolna mesta su često mete napada militanata u Iraku, koji takođe nastoje da se ti napadi dogode na mestima sa puno ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Hadzi Andrejic

    9. mart 2014 | 16:01

    Besha ovi tvoji opet besnuju.

  • Marijana Hadzi Andrejic

    10. mart 2014 | 06:26

    Cega se pametan stidi time se budala ponosi.

  • besha

    9. mart 2014 | 20:17

    Ovo nema uporiste u islamu,al to je snaga imana i vi to nemozete shvatiti ,to je preduboko za vasu plitku pamet...ja se ponosim sto sam musliman i sto su oni moja Braca po islamu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA