TALIBANI UPOZORAVAJU: Avganistanci, ne izlazite na izbore!

- Dali smo naređenje svim našim mudžahidima da koriste svu silu na raspolaganju da remete ove predstojeće sramne izbore - da ciljaju sve radnike, aktiviste, pozivare, bezbednosni aparat i kancelarije - rekao je portparol ekstremista

  • 3

Talibani su upozorili Avganistance da ne izlaze na predsedničke izbore u aprilu, pošto su dali naređenje svojim borcima da "remete" glasanje, obavestio je danas medije portparol ekstremista Zabihulah Mudžahid.

Talibani su takođe pozvali sveštenike širom zemlje da se šire proglas da su "izbori američka zavera''''. To je prva formalna pretnja nasiljem pred izbore koje se održavaju 5. aprila u Avganistanu, navedeno je u mejl poruci koju je Mudzazhid uputio medijima, prenela je agencija AP.

- Dali smo naređenje svim našim mudžahidima da koriste svu silu na raspolaganju da remete ove predstojeće sramne izbore - da ciljaju sve radnike, aktiviste, pozivare, bezbednosni aparat i kancelarije. To je verska obaveza svakog Avganistana da ispuni svoju dužnost da se odbrani od najnovije zavere okupatora - naveo je Mudžahid.

Američka agencija navodi da talibani nisu precizirali kakvu vrstu napada planiraju za aprilske izbore, mada su prethodni izbori 2009. ozbiljno bili remećeni nasiljem kada je najmanje 31 civil i 26 vojnika i policajaca ubijeno na dan glasanja što je bio način otpora islamskih ekstremista "izborima koje su podržale Sjedinjene Američke Države" u Avganistanu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA