Riba monstrum uhvaćena u Tunisu (VIDEO)

Ribar iz Tunisa upecao je najveći ulov do sada, dugačak više od 10 metara, a video zapis koji svedoči o ovom događaju šokirao je turiste

  • 2

Kit dugačak više od 10 metara i težak oko 8 tona uginuo je kada se upleo u mrežu ribara u blizini obale Sidi Bud Said, na severu Tunisa.

- Prvo sam pomislio da sam uhvatio branik nekog automobila, a onda sam video kitov rep - izjavio je ribar Bilel Jerbi (24).

Prema njegovim rečima, kit je već umirao kada ga je ribar pronašao u mreži, ali nije bilo jasno šta je uzrok tome. Mladić ga je brodom dovukao do luke.

- Viđali smo već 3-4 meta dugačke kitove, ali sa ovim se još  nismo susreli do sada - rekao je jedan tuniški zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman.

Ribar se nada da će moći da proda meso kita i tako povrati materijalni gubitak, jer je ovaj ogromni ulov iscepao sve njegove mreže. Međutim, Naučni institut će ispitati ovu neman i odlučiti o sudbini ulova.

Međunarodni fond za dobrobit životinja objasnio je da kitovi mogu umreti brzo nakon što se upetljaju u mrežu, jer zatezanje ove ribarske opreme može izazvati infekcije koje postaju uzrok njihove smrti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: news.yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    10. mart 2014 | 14:49

    Riba monstrum, ulovljen kit... kit je sisar... jeste isli u osnovnu skolu?

  • Pepa prase

    10. mart 2014 | 18:12

    Za kitove je ta velicina i tezina normala, o cemu vi pricate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA