Proglasili ga mrtvim zbog njive na Koridoru 10

Božidar Stoiljković iz Vranjske Banje se mesecima vodi kao preminuli i uporno pokušava da dokaže da je živ kako bi mogao da naplati nadoknadu za oduzimanje dela zemljišta zbog izgradnje koridora 10

  • 13

Boža je mrtav po potrebi zbog nečijeg interesa, da bi zaradili na njegovoj njivi - govori ogorčeni Božidar Stoiljković, ugledni domaćin Vranjske Banje.

Zbog eksproprijacije zemljišta, povodom izgradnje Koridora 10, Stoiljković je skoro saznao da se u Sekretarijatu za urbanizam u Vranju vodi kao umrlo lice bez naslednika. Uz pomoć advokata pokušava da dokaže da je živ i da imovina pripada njemu. Stoiljković smatra da je problem nastao zbog parcele koja se nalazi na trasi auto-puta Koridor 10 koja po njegovoj proceni vredi 9.000 evra, piše "Kurir".

- To je sve zbog novca, auto-puta i njive - ističe Božidar i pokazuje dokument u kom se navodi da ga je 7. novembra 2011. godine dostavljač rešenja u Sekretarijatu za urbanizam proglasio mrtvim. Rešenje o eksproprijaciji mu nije uručeno, a umesto potpisa primaoca na dostavnici stoji da je lice umrlo i da su naslednici nepoznati.

- Da je svota veća možda bi i celu porodicu proglasili pokojnom - kaže Stoiljkovićeva supruga Branka, koje ne može da shvati celu ovu situaciju.

Prema zvaničnicima u Vranju i Vranjskoj Banji, ovo je samo jedna u nizu od posledica zbog manipulacije postupkom eksproprijacije, a u slučaju Božidara Stoiljkovića obustavljena je i isplata, objašnjava pravni zastupnik Dobrivoje Spasić.

Četvoročlana porodica živi u Vranjskoj Banji, a plac je Božidar dobio u nasledstvo od dede. U Katastar nepokretnosti nedavno je dostavio podatke i tamo stoji da je vlasnik te sporne parcele.

Da je Stoiljković pravi vlasnik, potvrđuje i Dragoslav Mitić iz Vranja, čija se porodična imovina vekovima graničila sa imovinom Stoiljkovićevih predaka. Božidar ipak veruje u pravdu i nada se da će ovih dana uspeti da dokaže da je živ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    10. mart 2014 | 12:16

    Kakva banditska drzava.

  • Ivanjica

    10. mart 2014 | 12:54

    Sada, pošto je mrtav, treba da ucmeka onog ko ga je proglasio mrtvim. Ako je mrtav onda ne može da mu se sudi, pa da vidimo hoće li još ko da pokuša istu prevaru!

  • Nemam

    10. mart 2014 | 12:34

    Vucicu, gukni golube.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA