Ljajić: Reforme ne treba da idu na štetu penzionera!

Predsednik SDPS-a poručio je danas da će penzioneri biti prioritet liste "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo" i naglasio da reforma pentionog sistema neće biti na štetu najstarije populacije

  • 6

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić poručio je danas da će penzioneri biti prioritet liste "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo" i naglasio da je potrebna reforma penzionog sistema koja mora biti ekonomski održiva, pravedna i nikako na štetu najstarije populacije.

Ljajić je obraćajući se penzionerima u hali Pinki u Zemunu rekao da će penzije kao i sva socijalna davanja biti redovne i da se neće smanjivati.

On je najavio da će buduća vlada koju bude činila ta koalicija, napraviti plan i program mera za rešavanje problema penzionera i najstarijih, navodeći da istraživanja pokazuju da su najveći problemi penzionera usamljenost, nedostatak zdravstvene nege i materijalno i socijalno stanje.

Ljajić je napomenuo da penzioneri imaju stečena prava i dodao da od penzionera nema šta da se oduzme, te da oni koji to budu želeli neće u vladi imati partnera.

Navodeći da se reforma penzionog sistema ne može uraditi preko noći niti preko kolena i da svako ko to kaže ne govori istinu. Ljajić je poručio da ta reforma mora biti postepena i mora uvažavati socijalno stanje u državi.

On je podvukao da je najpotrebnije da se zapošljavaju ljudi kako bi se penziona kasa punila, a sistems bio održiv.

- Vi ne treba da osetite te reforme, jer od vas nema šta da se uzme. Vi ste te penzije zaradili svojim rukama - poručio je Ljajić.

Rekavši da ovo nisu izbori za mađioničara, Ljajić je penzionerima poručio da će sledeće nedelje imati mogućnost da glasaju za one koji obećavaju bajke ili za one koji kažu "biće teško ali izborićemo se".

On je naglasio da ne mogu male stranke da zaštite sve ugrožene i da je zbog toga SDPS odlučio da bude deo koalicije koju predvodi Vučić, jer oni mogu da zaštite i penzionere i najugroženije i kažu ne onima koji hoće da smanje penzije.

Ljajić je govoreći o položaju najstarijih u društvu posebno podvukao da je potrebno poboljštati uslove života u staračkim domovima budući da tu živi 10.500 građana Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nole

    10. mart 2014 | 14:58

    Vi ste penzijonere ustinuli dobro

  • Sandzak

    10. mart 2014 | 16:28

    Samo ti nam jos trebas! Za sve si ti kriv! Samo mazes narodu oci i nista od toga

  • misa nis

    10. mart 2014 | 17:56

    Samo kada se setim pre 10-12 godina kada je u svim novinama u srbiji dao citulju Aliji Izetbegovicu "poslednji pozdrav mom dragom predsedniku"! I veki srbi gladajte za njega i njegovu listu, ja ne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA