Sud od Muzeja traži spiskove Titove imovine

Ukoliko Muzej istorije Jugoslavije ne dostavi tražene informacije do sledećeg ročišta platiće kaznu

  • 0

Ukoliko Muzej istorije Jugoslavije ne dostavi sudu tražene spiskove pokretne imovine za koju Brozovi naslednici veruju da bi mogla da bude predmet podele, moraće da plati novčanu kaznu zbog nepoštovanja suda.

Na zahtev zastupnika Titove udovice Jovanke, sina Miše, kao i unuka Joške, Zlatice, Svetlane i Edvarda, sudija Prvog osnovnog suda Vesna Milojević složila se da se Muzeju pošalje nov nalog i da do sledećeg ročišta, 27. aprila, dostavi spiskove Brozovih pokretnosti.

- Ostavinski postupak, u stvari, još nije ni počeo. Do sada nije bilo nikakvog pomaka, jer i dalje ne znamo kolika je ostavinska masa. Spiskovi koje smo dobili deluju dugački, ali na njima se mnoge stavke dupliraju, dok, sa druge strane, mnogih stvari nema. Veliko je pitanje i šta iz popisa još postoji i gde je - kaže Zlatica Broz, Titova unuka.

S druge strane u Muzeju navode da u dopisu suda kojim je od njih zahtevano da dostavi dokumentaciju u vezi sa raspravljanjem zaostavštine iza Josipa Broza, nije određen rok za dostavu odgovora.

(Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA