SNOUDEN: Ponovo bih isto uradio!

- Da li bih ponovo učinio isto? Naravno, da. Zakleo sam se da ću štititi Ustav ali je on kršen u ogromnim razmerama -rekao je bivši saradnik NSA

  • 4

Nekadašnji saradnik NSA Edvard Snouden izjavio je da ne žali zbog toga što je obnarodovao podatke o masovnim programima za nadzor.

- Da li bih ponovo učinio isto? Naravno, da. Zakleo sam se da ću štititi Ustav ali je on kršen u ogromnim razmerama - rekao je Snouden učestvujući video-linkom u radu festivala "Jug-Jugozapad" (South by Southwest, SXSW Interactive), posvećenog internetu, visokoj tehnologiji i filmu, koji se održava u Ostinu u američkoj državi Teksas.

Naglašavajući da je neophodna društvena kontrola prikupljanja i čuvanja personalnih podataka, američki programer rekao je da su "potrebni ljudi kojima društvo veruje, zaštitnici građanski prava".

- Potrebni su oni koji će pratiti aktivnosti Kongresa. Ukoliko ne ograničimo aktivnosti NSA, međunarodna zajednica će pratiti njen primer - rekao je Snouden, prenela je ruska TV "Raša tudej" .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA