Britanski premijer plaća lajkove na Fejsbuku

Tim Dejvida Kamerona izdvojio je 9.000 evra kojima je plaćao korisnicima za lajkove, pa je sa 60.000 u rekordnom roku skočio na čak 130.000 lajkova

  • 4

Dejvid Kameron britanski premijer je za kratak vremenski period duplirao broj korisnika koji su lajkovali njegovu Fejsbuk stranu, što je izazvalo sumnje i inspirisalo na istraživanje ovog sumnjivog podatka.

Iako Fejsbuk ne otkriva pojedinosti bilo kakvog sporazuma, stručnjaci si izračunali da je njegov tim izdvojio 9.000 evra kojima je plaćao korisnicima za lajkove, pa je sa 60.000 u rekordnom roku skočio na čak 130.000 lajkova.

Anonimni predstavnik Liberalnih demokrata ocenio je ovaj potez patetičnim, a Šila Gilmor iz Laburističke stranke izjavila je da nema kraja Kameronovom egu.

Skeptici su ipak doveli u pitanje efikasnost ovog marketinškog poteza, jer je pitanje da li broj lajkova predstavlja realnu cifru njegovih glasača.

(Telegraf.rs / Izvor: The Independent) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA