Marihuana Koloradu donela 2 miliona dolara poreza (FOTO)

Ukupno 59 kompanija za uzgoj i prodaju marihuane prijavilo je porez na promet u iznosu od 14 miliona dolara. Prikupljeni novac od poreza biće namenjen prevenciji zavisnosti od opojnih droga i zdravstvenoj zaštiti

  • 7

Američka država Kolorado prikupila je u januaru dva miliona dolara poreza od nedavno legalizovane prodaje marihuane.

Kako prenosi BBC, Kolorado je prva američka država koja je 2012. legalizovala komercijalnu prodaju kanabisa. Prodavnice marihuane otvorene su 1. januara ove godine.

Ukupno 59 kompanija za uzgoj i prodaju marihuane prijavilo je porez na promet u iznosu od 14 miliona dolara.

Guverner Kolorada, Džon Hikenluper, objasnio je da će prikupljeni novac od poreza od marihuane biti namenjen prevenciji zavisnosti od opojnih droga i zdravstvenoj zaštiti.

Trenutno, 20 američkih država, zajedno sa Vašingtonom, dopuštaju prodaju marihuane u medicinske svrhe.

Američki predsednik Barak Obama nedavno je izjavio da marihuana nije opasnija od alkohola, mada je upozorio da su to dva zla koje treba izbegavati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realnbg

    11. mart 2014 | 16:33

    Samo legalizovanje prostitucije i lakih droga moze oporaviti nasu mrtvu privredu i vratiti donekle osmeh na lice ovog napacenog naroda!

  • SmokeWeed

    11. mart 2014 | 15:54

    Legalizuj!!!!!

  • AnaMaria

    11. mart 2014 | 16:06

    Eh da smo i mi pametni, pa da legalizujemo.. Legalnim tokovima bi ulazili milioni u budzet, ne bi bila vise ogromna kolicina novca skoncentrisana u rukama mafije, policije koja ih stiti i politicara koji od njih zive.. Ko hoce da uziva opijate svakako ce naci nacin, ovako ce makar moci da se kontrolise novac koji se tako zaradjuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA