JOCA AMSTERDAM: Protiv mene "kafkijanski proces"

Krajem januara Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da Jocića osudi na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva, a istu kaznu je tražilo i za pripadnika beogradskog dela njegove ekipe Željka Milovanovića

  • 4

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, negirao je danas krivicu u završnoj reči na suđenju za ubistvo vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića i zatražio od suda da bude oslobođen.

- Nisam izvršio ovo krivično delo i nisam učestvovao u ubistvu Pukanića - rekao je Jocić na početku iznošenja završne reči u Specijalnom sudu u Beogradu.

On je kazao da se protiv njega vodi "kafkijanski proces", ocenivši da pojedinac nema šanse protiv sistema.

- Gde god da sam krenuo, naišao sam na sistem. Razmišljao sam da ćutim, ali onda bi percepcija javnosti bila da sam kriv - rekao je Jocić i dodao da ne bi pristao na nagodbu sa tužilaštvom i da mu je "nuđeno tri dana zatvora".

Krajem januara Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da Jocića osudi na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva, a istu kaznu je tražilo i za pripadnika beogradskog dela njegove ekipe Željka Milovanovića, kao direktnog izvršioca ubistva.

Za Milenka Kuzmanovića koji je, prema stavu tužilaštva, bio zadužen za logističku podršku Jocićevoj bandi, tužilaštvo je tražilo kaznu "ne manju od 15 godina zatvora".

(Telefraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aron

    11. mart 2014 | 20:13

    Tri zatvorenika razgovaraju ko je zbog ćega u zatvoru ,prvi kaze nevino sam osudjen,drugi kaze dušmani mu smestili,jedino treći odgovara ima nešto nije bez ništa.

  • X6

    11. mart 2014 | 19:07

    Ma kako....svi sto ste u zatvoru ste nevini....

  • Zanto

    11. mart 2014 | 23:09

    nevin je svako u istraznom zatvoru dok se ne dokaze suprotno, zato je istrazni zatvor pobogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA