SEKULIĆ: Svi da kažu šta znaju o Luci Beograd

Strahinja Sekulić, nekadašnji gradski prvobranilac, istakao je da ništa nije znao o Memorandumu koji je, po pisanju medija, potpisao bivši gradonačelnik Dragan Đilas, dodajući da uloga svih u tom postupku mora biti rasvetljena

  • 0

Nekadašnji gradski prvobranilac Strahinja Sekulić izjavio je danas da nije znao za Memorandum koji je, prema pisanju medija, sa "Lukom Beograd" potpisao bivši gradonačelnik Dragan Ðilas, ističući da će o tom predmetu morati da se razgovara u narednom periodu.

On veruje da grad, ipak, može da dobije taj spor.

- Predmet u slučaju Luke Beograd je nešto o čemu će morati da se razgovara u narednom vremenu - rekao je Sekulić u Beogradskoj hronici na RTS-u dodajući da je to za njega mučno pitanje jer je dugo vodio taj postupak.

On je istakao da ništa nije znao o Memorandumu koji je, po pisanju medija, potpisao bivši gradonačelnik, dodajući da uloga svih u tom postupku mora biti rasvetljena.

- Ono što znam ja sam rekao javnosti, ali potrebno je da svi ostali kažu ono što znaju i ono što su radili vezano za zemljište koje je bilo predmet spora između Luke Beograd i grada Beograda - rekao je Sekulić koji je sada direktor Agenciji za restituciju.

Prema njegovim rečima, ne radi se samo o zemljištu na području Luke ili na području Palilule, već o zemljištu celog priobalja Beograda.

- Mora se videti šta je ko tu šta planirao, ko je šta radio i koji je odnos bio prema imovini Beograda - rekao je Sekulić.

On je istakao da je kao gradski pravobranilac, sa ljudima sa kojima je radio, u datim okolnostima uradio najviše što je mogao, a da svako mora da razmisli o svojim postupcima.

Sekulić ipak smatra da još uvek postoji šansa da grad dobije taj spor i da konačno reši imovinsko pitanje svog priobalja.

List Kurir je nedavno objavio da je bivši gradonačelnik Beograda Ðilas radio u korist Miroslava Miškovića i Milana Beka, a protiv interesa Grada, pozivajući se na Memorandum o razumevanju iz marta 2009. koji je potpisan između Grada i firme "Luka Beograd", dok je trajao sudski spor oko zemljišta.

Kurir navodi da je došao u posed tog dokumenta koji nedvosmisleno pokazuje da je Ðilas u martu 2009. "radio u korist Miškovića i Beka", a protiv interesa Grada u sporu sa ''Lukom Beograd''.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA