Mišković hektar zemlje u Vojvodini plaćao 307 evra?

Vlada Srbije početkom 2011. godine dogovorila se sa Miškovićem da za svih „632 miliona evra“ od prodaje „Maksija“ kupi poljoprivredna dobra po Vojvodini, čija je „privatizacija propala“, a radilo se o 14 kombinata sa više od 25.300 hektara obradive zemlje

  • 17

Kriminalistička policija MUP Srbije započela je rasvetljavanje malverzacija poljoprivrednim zemljištem, u državnom vlasništvu na teritoriji Vojvodine, koje su za male pare pokupovali tajkuni, kriminalci, biznismeni sa sumnjivim poreklom novca, pišu Novosti.

Prema grubim procenama, Država i mali akcionari izgubili su najmanje 200.000 hektara oranica, a Srbija najmanje nekoliko stotina miliona evra.

Do ove zemlje došli su Miroslav Mišković, narko-bos Darko Šarić, Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, Anton Stanaj, Radovan Štrbac... Prvi alazi govore da je pljačka bila planska i da se odvijala dugi niz godina uz pomoć najviših predstavnika vlasti.

Jedan od primera je slučaj privatizacije Društvenog poljoprivrednog preduzeća „Jedinstvo“ iz Apatina, koje je krajem 2005. godine kupila jedna od firmi Miroslava Miškovića „Delta M“.

- Za prodaju 70 procenata društvenog kapitala ovog preduzeća, Agencija za privatizaciju je bila raspisala tender. Sumnjamo da su se kupci, kao i uslovi, znali unapred, odnosno da je ceo postupak bio namešten. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da je hektar zemljišta, ne računajući pokretnu i nepokretnu imovinu, dat za 307 evra?! - - navodi izvor blizak istrazi.

Vlada Srbije početkom 2011. godine dogovorila se sa Miškovićem da za svih „632 miliona evra“ od prodaje „Maksija“ kupi poljoprivredna dobra po Vojvodini, čija je „privatizacija propala“, a radilo se o 14 kombinata, koji osim pratećih objekata poseduju više od 25.300 hektara obradive zemlje.

Većinu tih kombinata svojevremeno je kupio Mile Jerković, koji ih je kasnije izgubio, dok su neki su bili u vlasništvu narko-bosa iz Pljevalja Darka Šarića, a pre njega i crnogorskog biznismena Antona Stanaja.

Reč je o poljoprivrednim kombinatima „Jedinstvo“ iz Gajdobre, „Poljoprivreda“ iz Sente, „Agrobačka PKK“ iz Bača, „Rudnik“ iz Kovina“, „7. jul“ iz Siriga“, „Mala Bosna“ iz Subotice, „Doža Đerđ“ iz Bačke Topole, „Jadran“ iz Nove Gajdobre, „Graničar DPP“ iz Gakova, „Bačka“ iz Sivca, „Aleksa Šantić“ iz istoimenog mesta, „Mladi borac“ iz Sonte... Pominjali su se i „Vršački vinogradi“, kao i „Rasadnik“ iz Kikinde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • L&M

    12. mart 2014 | 00:06

    Vučiću šta je ovo? Reaguj...!

  • Dejan

    12. mart 2014 | 02:57

    Mogli bi malo za promenu da hapsite i te politicare koji su umesani u ovakvim poslovima

  • skopje

    12. mart 2014 | 05:21

    ovaj miskovic nema gde nije umesan u malverzacijama, ja mislim i kad otvorim frizider da cu ga pronaci !!! hapsi vucicu bagru lopovsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA