Ovo su poslednje reči pilota nekoliko sekundi pre nestanka aviona

- U redu, laku noć - rekao je pilot Zahari Ahmad Šah nekoliko trenutaka pre nego što su kontrolori leta izgubili bilo kakvu vezu sa letelicom

  • 0

Poslednje reči pilota malezijskog aviona Zaharija Ahmada Šaha bile su "U redu, laku noć", naveli su kontrolori leta. Tu rečenicu je izgovorio jedan od pilota u trenutku preletanja aviona Boing 777 iz malezijskog u vijetnamski vazdušni prostor.

Ova vest saopštena je istovremeno sa objavljivanjem prve fotografije 53-godišnjeg pilota sa leta MH370.

Zvaničnici malezijskog civilnog vazduhoplovstva obelodanili su tu informaciju u razgovoru sa rodbinom putnika u jednom hotelu u Pekingu.

Potraga za avionom, koji je nestao na putu iz Kuala Lumpura za Peking, proširena je na šire područje Južnog kineskog mora, iako vlasti nisu ništa bliže objašnjenju šta se zapravo desilo sa letelicom i 239 putnika i članova posade.

Ipak rešena je makar jedna misterija - zvonjave telefona putnika objašnjene su rečima stručnjaka da to što čujemo signal odlaznog poziva ne znači da zapravo telefon zvoni, već da mreža traži broj koji će povezati sa pozivom.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA