BIZARNI IZBORI: Devojčica i nakon 22 godine od smrti dobija poziv za glasanje (FOTO)

- I ranije smo reagovali kad smo dobijali takva obaveštenja jer to jeste za nas bolno podsećanje na ćerkinu smrt i velika neprijatnost - kaže Gordana Dimitrijević, majka preminule Nevene

  • 3

Ogorčeni roditelji Nenad i Gordana Dimitrijević, javno su preko "Fejsbuka" zamolili nadležne u Opštinskoj upravi Paraćin da njihovoj Neveni ne šalju više obaveštenje za glasanje jer je preminula!

Nevena Dimitrijević iz Paraćina preminula je 1992. godine ali redovno, pred svake zakazane izbore, na kućnu adresu njenih roditelja stiže obaveštenje kojim se Nevena informiše o vremenu i mestu glasanja!

Ogorčeni roditelji Gordana i Nenad kažu da se to dogodilo i sada, pred parlamentarne izbore zakazane za nedelju. Kako im je to uvek iznova velika neprijatnost, otac Nenad javno je preko svog "fejsbuk" profila "zamolio gospodu iz Opštinske uprave da ne šalju više obaveštenje za glasanje njegovom detetu koje je preminulo 1992".

On je objavio i fotografiju obaveštenja koje je poslato Neveni koja odavno nije više među živima.

Majka Gordana kaže za Telegraf.rs da je Nevena rođena 1991. godine, ali je preminula samo godinu kasnije.

- I ranije smo reagovali kad smo dobijali takva obaveštenja jer to jeste za nas bolno podsećanje na ćerkinu smrt i velika neprijatnost. Reagovali smo u opštini u matičnoj službi i uvek nam je rečeno da će biti ispravljeno, ali obaveštenja pred svake izbore i dalje stižu - navodi majka.

Ona je dodala da su zato i odlučili da reaguju javno, kako bi to jednom bilo ispravljeno.

Nakon objave na društvenoj mreži usledilo je reagovanje Opštinske uprave koja se, između ostalog, izvinila porodici na stvarno velikoj neprijatnosti.

- Proverom smo utvrdili da je Nevena Dimitrijević rođena u Paraćinu i upisana u jednistveni birački spisak za teritoriju opštine Paraćin, da je preminula u Novom Beogradu 1992. godine, ali da u matičnoj knjizi rođenih u Paraćinu nema pribeleške o njenoj smrti. Matičar opštine Novi Beograd bio je u obavezi da u skladu sa zakonom dostavi izveštaj o smrti matičaru u Paraćinu za knjigu rođenih, što nije učinjeno - navodi se, između ostalog, u javnom odgovoru iz Opštinske uprave, uz opasku da je pogrešio matičar novobeogradske opštine koji nije dostavio podatke.

Iz Opštinske uprave su još podsetili da građani imaju pravo i obavezu da proveravaju kod nadležnih službi da li su podaci koji se tiču njih tačni.

Takođe, opština je zamolila sve građane, ako im je poznat još koji ovakav sličan slučaj, da to jave kako bi se otklonila nepravilnost u biračkom spisku.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA