Oliver Ivanović prebačen u pritvor u Kosovskoj Mitrovici

U sedištu GI SDP kažu da su se stvorili uslovi da njihov lider prekine štrajk glađu, a moći će da ga posećuje porodica i maloletni sin, koga nije video 45 dana

  • 0

U sedištu GI SDP potvrđeno je da je njihov lider  Oliver Ivanović danas prebačen iz pritvorske jedinice u Prištini u pritvorsku jedinicu Kosovskoj Mitrovici.

Stvorili su se uslovi da Ivanović prekine štrajk glađu, moći će da ga posećuje porodica i maloletni sin koga nije video 45 dana, očekujemo bolju komunikaciju, moći će da prati štampu i televiziju na maternjem jeziku - navela je na novinarskoj konferenciji Ksenija Bošović zamenica predsednika GI SDP.

Ona je istakla da je "premeštaj Olivera Ivanovića samo prvi korak u borbi za njegovo puštanje na slobodu".

-GI SDP će nastaviti da se bori da naš lider izađe iz pritvora i da mu se omogući odbrana sa slobode, bez ikakvog osporavanja sudskog procesa - rekla je Božović.

Ona je dodala da je potvrda o Oliverovom premeštanju u Kosovsku Mitroicu stigla od "prijatelja", kao i to da su očekivali da se on "javi porodici, ali kako postoje proceduralni razlozi koje treba da završe očekuje da Ivanović telefonira porodici u toku dana".

 

Advokat Nebojiša Vlajić je rekao da " će sada konačno moći da se pripremi za pravu odbranu Olivera Ivanovića što zbog tehničkih problema do sada nije bilo moguće".

-Zadatak odbrane biće da se Oliveru Ivanoviću ukine pritvor i da mu se omogući odbrana sa slobode - rekao je Vlajić i naglasio da se ovaj sudski postupak mora vodi isključivo sa slobode".

U ime saradnika, članova, sipatizera GI SDP Božović se zahvalila Vladi Republike Srbije i izrazila očekivanje da će se nastaviti u tom pravcu dok se njihovom lideru omogući odbrana sa slobode.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA