Krim dobio TV kanal i informativnu agenciju

Vlasti Krima su ranje objavile da je privremeno prekinuto emitovanje ukrajinskih televizijskih kanala zbog problema sa masovnim ubacivanjem falsifikovaih informacija na teritoriju Krima

  • 3

Krim je formirao informativni televizijski kanal "Krim 24" i informativnu agenciju "Kriminform", saopštio je ministar za informacije i masovne komunikacije Krima Dmitrij Polonskij, prenose RIA Novosti.

Po njegovim rečima, televizijski kanal "Krim 24" se formira u saradnji sa ruskim TV kanalom "Rusija-24". Kanal je već počeo sa radom preko drzavne tv kompanije "Krim", državna televizija Republike Krim, koja je u utorak bila predata na upravljanje Ministarstvu za informacije odlukom parlamenta.

- Na bazi DTRK će biti formirana dva kanala: preformatirana DTRK i info kanal "Krim-24" - rekao je Polonskij na konferenciji za novinare u Simferopolju.

On je takođe rekao da je Ministarski savet Krima formirao informativnu agenciju "Kriminform".

- To će biti velika i ozbiljna agencija koja će izveštavati iz celog sveta - rekao je Polonskij i dodao da će na sajtu "Kriminform" biti objavljivane ne samo vesti nego i intervjui, mišljenja politikologa, tekstovi o Krimu u stranoj štampi.

Vlasti Krima su ranje objavile da je privremeno prekinuto emitovanje ukrajinskih televizijskih kanala zbog problema sa masovnim ubacivanjem falsifikovaih informacija na teritoriju Krima.

- Vi ste, dragi novinari, svedoci toga da je na Krimu sve apsolutno mirno, da nema nikakvih sukoba, nikakvih nemira, a ako pogledate neke ukrajinske televiziijske kanale pomislićete sasvim suprotno -  rekao je danas Rustam Termigalijev na konferenciji za štampu.

Termigalijev je rekao da je isključivanje ukrajinskih televizijskih kanala privremena mera.

- Posle referenduma na Krimu i ulaska Krima u sastav Ruske Federacije kanali mogu da budu akreditovani u skladu sa ruskim zakonodavstvom i da nastave sa radom na teritoriji Krima - dodao je on.

Posle smene vlasti u Ukrajini Krim je zakazao referendum o nezavisnosti od Ukrajine i pripajanju Rusiji koji će biti održan 16. marta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA