Evo gde je najbolje da uložite novac zbog krize u Krimu

FXLider svim čitaocima Telegrafa poklanja 50 dolara za početak trgovanja!

  • 4

Proizvodnja i potrošnja gasa trenutno su ograničene pa čak i male promene u snabdevanju ili tražnji mogu da dovedu do velikih promena u ceni! Upravo zbog toga, procenjuje se da će cena gasa ići naviše, i da je sada dobar momenat da investirate u ovaj energent.

Ana Mihajlović, analitičar brokerske kuće FXLider, navodi da se trenutna cena gasa kreće oko 4,65 dolara za milion britanskih termalnih jedinica (mmBTU) i ukoliko se situacija pred referendum o nezavisnosti Krima koji je zakazan za 16. mart pogorša, cena gasa će verovatno dodatno porasti.

FXLider svim čitaocima Telegrafa poklanja 50 dolara kao početni kapital za trgovanje cenom prirodnog gasa na svetskoj berzi.

UKOLIKO SE ZAINTERESOVANI PRIJAVITE SE OVDE!

Zapadne države još uvek veruju da do oružanih sukoba neće doći ali je Amerika ipak zapretila ekonomskim sankcijama Rusiji. Ukoliko sankcije zaista budu uvedene one bi mogle da nanesu ozbiljnu štetu industriji gasa Rusije. Ukoliko se svetska ponuda gasa umanji sankcijama prema Rusiji, to će zasigurno uticati i na rast njegove cene.

- Tokom prethodnih kriza između Rusije i Ukrajine, nastalih zbog zakasnelih uplata, cena gasa dostizala je rekordno visoke vrednosti. Pred kraj 2005. godine cena se popela čak na 15,79 dolara za mmBTU, dok se 2008. godine ponovo popela na 13,65 dolara za mmBTU - kaže Ana Mihajlović.

U poslednje dve nedelje cena gasa porasla je 6,80% dok je od novembra prošle godine porasla čak 40,36%. Najveći svetski proizvođači gasa su SAD, Rusija, EU i Norveška nakon čega slede Kanada, Iran i Katar.

U toku prošle godine oko trećine ukupnih potreba EU zadovoljene su uvozom iz Rusije, a polovina ukupne količine se transportuje kroz Ukrajinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prof.Biologije

    14. mart 2014 | 10:00

    Zbog prokletog novca krize u svetu i nastaju

  • ENZO

    14. mart 2014 | 11:00

    Naravno da cemo investirati...stvarno vam hvala,taman nisam znao kud cu sa svom onom lovom sto mi ne treba.

  • Ninaja

    14. mart 2014 | 11:43

    Koji novac?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA