Pucano na avion ukrajinskih graničara iz pravca Armjanska

- Samo zahvaljujući umeću pilota, koji su načinili oštar manevar, spustili se na limitiranu visinu i promenili kurs, uspeli su da izađu iz sektora pucnjave - navela je ukrajinska pogranična služba

  • 17

Ukrajinska pogranična služba saopštila je danas da je u vreme patroliranja duž pograničnog rejona pucano na njen avion sa strane krimskog grada Armjanska, prenele su ukrajinske agencije.

Služba tvrdi da je na avion pucano "sa ruskog kontrolnog punkta (...) iz oklopnog transportera", preneo je Ukrinform.

Ukrajinska granična služba navodi da je "ovo već drugi slučaj primene oružja", nakon što je "prvi put pucano na pogranični avion, koji nije opremljen oružjem, automatskim oružjem iz istog pravca 8. marta".

- Samo zahvaljujući umeću pilota, koji su načinili oštar manevar, spustili se na limitiranu visinu i promenili kurs, uspeli su da izađu iz sektora pucnjave - navela je ta služba.

Načelnik Generalštaba ruske armije Valerij Gerasimov razgovarao je danas telefonom sa generalom NATO Knudom Bartelsom o odnosima dve vojske i aktuelnim dešavanjima u Ukrajini.

Čelnik Komiteta ruske Državne dume za odnose sa bivšim sovjetskim državama Leonid Slucki izjavio je da neke ruske vojne jedinice zauzimaju položaje na Krimu uoči održavanja refenduma na tom poluostrvu u Crnom moru i delovaće "samo u slučaju vojnog napada iz Kijeva".

Parlamentarac je dodao da bi ruski vojnici mogli biti potrebni ukoliko neđeljni referendum na Krimu dovede do iznenadne vojne intervencije iz Kijeva i naveo da je "to verovatno".

Američki borbeni avioni F-16 sleteli su danas u vazduhoplovnu bazu Lask u centralnoj Poljskoj, da bi učestvovali u vojnim vežbama koje se smatraju gestom Vašingtona u znak podrške istočnim saveznicima u NATO-u nakon intervencije Rusije u Ukrajini, javili su lokalni mediji.

Najmanje 12 aviona F-16 i 300 članova vojnog osoblja trebalo bi da uzmu učešće u vojnim vežbama, čiji je obim povećan na zahtev Varšave nakon što su ruske snage preuzele kontrolu nad ukrajinskim poluostrvom Krimom, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    13. mart 2014 | 20:25

    "Umecu pilota i ostrim manevrom" !! Hahaa .. Slavi bre danasnji dan da si ziv i ne zabadaj nos gde se Rusi rasporedjuju!!! Jer kad pogines merkelova i obama ti ne mogu vratiti zivot ! Ok dude?;)

  • Смедеревац

    13. mart 2014 | 20:54

    Kako volim kad je neko silaa a jos pravedna!!!

  • dodo

    13. mart 2014 | 20:37

    Ko normalan moze vjerovati u ovu vijest?!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA