Vašington hvali Vojsku Srbije

"Srbija je jasno pokazala da je posvećena promovisanju mira i bezbednosti, obučavajući svoje oružane snage za učešće u međunarodnim mirovnim misijama", objavljeno je na sajtu Stejt departmenta

  • 31

Sjedinjene Američke Države ocenjuju da su oružane snage Srbije posvećenje očuvanju mira.

"Srbija je jasno pokazala da je posvećena promovisanju mira i bezbednosti, obučavajući svoje oružane snage za učešće u međunarodnim mirovnim misijama", objavljeno je na sajtu Stejt departmenta.

Sjedinjene Američke Države podržavaju napore Srbije da sprovedu tu važnu misiju, putem inicijative Mirovnih operacija u svetu, dodaje se u izveštaju Stejt departmenta, objavljenom posle posete ministra odbrane Nebojše Rodića Vašingtonu.

"Vlasti Srbije i srpsko vojno rukovodstvo, poslednjih godina su se usmerili na mirovne operacije i obuku. Učešće Srbije u multinacionalnim mirovnim misijama, kao i sticanje statusa rukovodeće uloge u regionu u okviru obuke u snagama Odeljenja za mirovne operacije UN (PKO), omogućavaju srpskim oružanim snagama da pokažu svojim susedima da preduzimaju konkretne korake da se razvijaju i doprinesu regionalnoj i međunarodnoj stabilnosti", navodi Stejt department.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA