U sukobima u Donjecku jedan mrtav, 16 povređenih

Sukobi su izbili kada su proruski demonstranti, kojih je bilo oko 2.000, probili policijski kordon koji je okružio učesnike mitinga koji se zalažu za integritet Ukrajine, njih oko hiljadu

  • 2

Jedna osoba je danas poginula, a 16 povređeno u sukobima proruskih i proukrajinskih pristalica tokom održavanja istovremenih mitinga u Donjecku, na istoku Ukrajine.

Pozivajući se na zdravstvene službe, agencija AFP je prenela da je žrtva 22-godišnji mladić koji je izboden na smrt i da je u pitanju učesnik mitinga na kom su se okupile pristalice Kijeva.

Predstavnik lokalnih vlasti Ilja Suzdalev je izjavio da je u sukobima povređeno 16 osoba, od kojih 13 teže.

Sukobi su izbili kada su proruski demonstranti, kojih je bilo oko 2.000, probili policijski kordon koji je okružio učesnike mitinga koji se zalažu za integritet Ukrajine, njih oko 1.000.

Kako je prenela Raša tudej, tokom sukoba korišćene su i dimne bombe.

Agencija Rojters je navela da se nekoliko stotina ljudi, koji su uzvikivali parole podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, sukobili sa grupom osoba koje su osuđivale Moskvu.

U Donjecku je protekle sedmice održano više većih protesta tokom kojih su izbijale tuče.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    13. mart 2014 | 23:04

    20miliona Rusa je dalo zivot za slobodu ! Zar stvarno vi nacisti mislite da ce vas ikad pustiti da radite po svome??? Putin treba da pocne labsiranje pre nego se opet grupisete! Ima i on valda pravo da zaposcne neki rat?!?!;)

  • Mladen

    14. mart 2014 | 06:22

    Ono sto rusi ade ukrajini isto rade siptari Kosovu. U cemu je razlika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA