Počela prodaja srpskog Mercedesa!

Generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić rekao je da taj model ima evro 5 motor, kao i da je u planu izrada modela sa evro 6 motorom

  • 1

Prodaja novog Ikarbusovog autobusa IK112 le, koji je napravljen u saradnji sa nemačkim Mercedesom, danas je zvanično počela na Sajmu automobila u Beogradu.

Generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić najavio da bi prvi autobusi mogli da se nađu već za par meseci na ulicama Beograda.

Vićentić je naglasio da već postoji veliko interesovanje za taj model, a naročito u zemljama iz okruženja, kao što su Hrvatska i Rumunija.

- Ikarbus na sajmu predstavlja prototip gradskog solo autobusa, koji smo napravili u saradnji sa Mercedesom i to je prvi u nizu modela koji naše dve kompanije planiraju da naprave u narednih godinu i po do dve - rekao je on.

Autobus je prema njegovim rečima namenjen prevozu putnika u gradovima Srbije i regiona.

- Očekujemo značajnu prodaju i proizvodnju ovog modela IK 112 le, u narednim godinama - dodao je generalni direktor Ikarbusa.

Vićentić je rekao da taj model ima evro 5 motor, kao i da je u planu izrada i modela sa evro 6 motorom. On je naglasio da Ikarbus i u saradnji sa Mercedesom pravi autobuse koristeći najnovije tehnologije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    14. mart 2014 | 20:12

    Neće moći Mercedes da postigne sa šasijama,kako ide prodaja.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA