Ognjanovići donirali preostali novac od Tijaninog lečenja

Predsednik Upravnog odbora Instituta za majku i dete Dušan Jovanović rekao je novinarima da je danas održana vanredna sednica tog Odbora, kojoj su prisustvovali i Ognjanovići sa advokatom, na kojoj je potpisan Protokol o donaciji opreme

  • 12

Predstavnici Instituta za majku i dete i porodica Ognjanović potpisali su danas Protokol o donaciji tom Institutu preostalih sredstava od prikupljenih za lečenje Tijane Ognjanović koja je preminula ne dočekavši transplantaciju srca u Hjustonu.

Tijana Ognjanović je bolovala od restriktivne kardiomiopatije i, kad se stanje pogoršalo, bila joj je hitno potrebna transplantacija srca, koja se u Srbiji ne radi. Za njeno lečenje je pokrenuta velika humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno 2,5 miliona evra.

Ne dočekavši transplantaciju, mala Tijana je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, a od novca za njeno lečenje preostalo je 1,6 miliona evra.

Tijanini roditelji, Jelena i Nebojša Ognjanović, saopštili su ranije svoju odluku da novac daju Institutu za majku i dete, ističući da imaju neograničeno poverenje u lekare te ustanove.

Predsednik Upravnog odbora Instituta Dušan Jovanović rekao je novinarima da je danas održana vanredna sednica tog Odbora, kojoj su prisustvovali i Ognjanovići sa advokatom, na kojoj je potpisan Protokol o donaciji opreme.

Jedna od tačaka Protokola, kako je rečeno na vanrednoj konferenciji za novinare, obavezuje obe strane da se do realizacije donacije ne iznose detalji u javnost.

Kako je rekao Jovanović oprema koja će biti nabavljena biće namenjena za svu bolesnu decu koja se leče u Institutu za majku.

Pored Jovanovića vanrednoj konferenciji za novinare prisustvovali su Predrag Ninić i Aleksandar Stojanović, članovi Upravnog odbora kao i direktor Instituta Radovan Bogdanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • natalija

    14. mart 2014 | 16:30

    Svaka čast mnogim dobrim ljudima koji su uplatili novac za operaciju male Tijane. Koliko je novca sakupljeno, vidi se da ih je bilo mnogo koji su želeli da spasu život njihovom detetu.

  • Cobi ns

    14. mart 2014 | 16:44

    Da li je odgovarao neko što ih je klevetao,pisao svakakve gadosti o njima,o krađi tih para.....nikom,ništa-e to je pravna (tužna)država?!!?

  • nole

    14. mart 2014 | 15:59

    Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA