JOSIPOVIĆ: Tužba Srbije protiv Hrvatske neće uspeti!

- Hrvatska bi, nakon istupa pravnog tima Srbije u tužbi protiv Hrvatske za genocid, trebalo da upozori Beograd da ne može da računa na njenu bezrezervnu podršku u dijalogu o pristupanju EU - izjavio je HDZ-ov zastupnik Vladimir Šeks

  • 19

Predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas u Karlovcu da protivtužba Srbije protiv Hrvatske za genocid u akciji "Oluja" u avgustu 1995. neće uspeti, a HDZ-ov zastupnik Vladimir Šeks smatra da, nakon istupa srpskog pravnog tima u Hagu, Beograd treba upozoriti da ne očekuje bezrezervnu podršku Hrvatske za priključenje EU.

Upitan da prokomentariše napise da se zastupnici Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu koriste stavovima njegovog savetnika o nekadašnjem presedniku Hrvatske Franji Tuđmanu „kao separatističkom nacionalisti“, Josipović je rekao: "Hvala lepo, znamo da ta tužba neće uspeti, a to šta oni koriste, to je njihova stvar, od toga nema puno koristi”".

Šeks je ocenio da bi Hrvatska, nakon istupa pravnog tima Srbije u tužbi protiv Hrvatske za genocid, trebalo upozori Beograd da ne može da računa na njenu bezrezervnu podršku u dijalogu o pristupanju EU.

- Nakon ovakvog postupka zvanične politike Srbije, Hrvatska bi trebalo da zatražiti objašnjenje i upozori Srbiju da podrška njenom ulasku u EU nije apsolutno bezrezervna - rekao je Šeks novinarima u Saboru, prenela je agencija Hina.

Šeks je rekao da Srbija, iako tvrdi da početkom 1990-ih nije stajala iza JNA, i dalje insistira na optužnicama koje je JNA 1992. podigla protiv hrvatskih državljana, pa i njega lično.

Poslednji dan iznošenja argumentacije po tužbi Srbije protiv Hrvatske, Šeks je ocenio "najlošijim danom” sa “najslabijim, šupljim pseudoargumentima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanca Mitic

    14. mart 2014 | 18:24

    Srbi vam nisu krivi, sto ste vi hrvati.

  • Šile

    14. mart 2014 | 20:04

    Mišljenje te banana državice o pristupanju Srbije EU će biti onako kako gazda Nemac kaže. Zato.... mrš bre !!!!

  • jery

    14. mart 2014 | 18:27

    ko bre od vas trazi bilo kakvu pomoć, koljači?! sramota je uporediti bilo koju zver sa vama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA