Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića!

Optužnicom su, osim Dulića, obuhvaćeni i njegov nekadašnji pomoćnik Nebojša Janjić, kao i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak

  • 6

Specijalno tužilastvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića i dvojice njegovih saradnika zbog nezakonite dodele dozvola firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž autoputa tokom 2009. i 2010. godine.

Optužnicom su, osim Dulića, obuhvaćeni i njegov nekadašnji pomoćnik Nebojša Janjić, kao i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Prema nezvaničnim informacijama, oni se sumnjiće da su zloupotrebama položaja pribavili imovinsku korist "Nuba investu" u iznosu većem od 2,5 miliona dinara a na štetu budžeta Srbije.

Optužnica protiv trojice osumnjičenih bila je podignuta i u septembru 2012. godine, ali ona tada nije prošla proveru Apelacionog suda.

U decembru iste godine, ona je vraćena na dopunu, pa su do podizanja nove, prikupljeni novi dokazi. Trojica osumnjicenih, prema navodima izvora iz istrage, negirala su izvršenje krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor

    15. mart 2014 | 13:27

    Zalazem se da svi koji su se bavili kriminalnim radnjama za isto odgovaraju. Ovde mi nije jasno? Ako je Apelacioni sud odbio tuzbu kao neosnovanu, kako to da se sada podize tuzba za isto delo. Ovde, neko treba da odgovara, ili ljudi iz tuzilastva ili sudije Apelacionog suda. Neko od ovih ovde navedenih ocigledno ne zna pravo, ili se to moze nazvati i sasvim drugim imenom, za koje ocigledno sleduje odgovornost.Ko treba da oceni i sankcionise njihov rad, ocigledno da obe strane u sporu nisu u pravu.

  • Klisura

    15. mart 2014 | 13:40

    Као што је већ речено, направили су систем за крађу, тако да је тешко доказати јер нико неће сам себи да скаче у стомак али све док се не промени свест људи, направе радикалне реформе, похватају лопови, казне жестоко, ништа од наше мајке Србије. Корупција је најопаснија болест, као рак, умире се лагано али сигурно.

  • Banderaš

    15. mart 2014 | 14:30

    Trebali bi da organizujemi neki "Fond za pomoc nevinom Oliveru" i da mu skupimo mali parica -mučenik verivatno nema šta jesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA