TIRANA: Ne poredite Krim i Kosovo

U Tirani procenjuju da je referendum za pripajanje Krima Rusiji nelegalan i da otvoreno krši ukrajinski Ustav i međunarodno pravo, a ne služi kao osnova za bilo kakve promene

  • 34

Ministarstvo spoljnih poslova Albanije osudilo tvrdnje da deklaraciju o nezavisnosti Krima treba tretirati na isti način kao i proglašenje nezavisnosti Kosova.

Ministarstvo je oštro osudilo ovakve tvrdnje, i dodalo da je referendum za pripajanje Krima Rusiji nelegalan i opasan.

U Tirani procenjuju da je ovaj referendum nelegalan i da otvoreno krši ukrajinski Ustav i međunarodno pravo, a ne služi kao osnova za bilo kakve promene”, navedeno je u saopštenju koje je prenela agencija ATA.

Albansko Ministarstvo pozvalo je Rusiju da zaustavi akciju u prilog ove “destabilizirajuće inicijative” koja narušava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Tirana oštro osuđuje tvrdnje da deklaraciju o nezavisnosti Krima treba tretirati na isti način kao i proglašenje nezavisnosti Kosova, navodeći da najavljeni referendum na Krimu nema pravnu osnovu, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodinac

    15. mart 2014 | 18:35

    Cccccc, cujete li vi ove arnaute? M...cu im j...m.

  • Cash®

    15. mart 2014 | 20:24

    Pa Albanija se i zove: Shqipëra, što se kod Srba izgovara kao Šiptarija. E sad, što oni hoće da razmnožavanjem da uzmu deo teritorije Srbiji - neće moći! U Šiptariju, pa tamo tražite i 'leba i demokratiju. Tuđ' 'lebac jedete, a moj svet da menjate? U Šiptariju, pa ćeš tamo da dobiješ i 'leba i demokratiju preko leđa. Nego najlakše: spec. situacija ova, spec. situacija ona. E pa i više ćete specijalno u Šiptariju!

  • Azot

    15. mart 2014 | 20:07

    Hahahahaha tirana oštro osudila RUSIJU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA