Mit Romni favorit pred "super utorak"

Bivši guverner Masačusetsa ima podršku 35 odsto republikanaca, dok Santoruma podržava 24 odsto glasača

  • 0

Bivši guvener Masačusetsa Mit Romni uvećao je prednost na nacionalnom nivou u odnosu na Rika Santoruma, nakon pobeda u Mičigenu i Arizoni, a pred odlučujuće izbore u deset američkih država koji će se održati 6. marta.

Novo istraživanje govori da Romni na nivou cele Amerike ima podršku 35 odsto republikanaca, dok Santoruma podržava 24 odsto glasača.

Ono što bi moglo da bude zabrinjavajuće za Romnija, i pored dobrog rezultata na nacionalnom nivou, jeste prognoza da bi Santorum mogao na izborima u takozvani "super utorak" 6. marta da pobedi u Ohaju.

Ova američka savezna država je značajna zbog toga što predstavlja Ameriku u malom i često je indikator ko će pobediti na nivou cele zemlje.

Do sada se nikada nije dogodilo da predsednički kandidat koji izgubi u Ohaju dođe do Bele kuće.

Izbori koji se održavaju u deset država u utorak mogli bi u velikoj meri da odrede ko će biti republikanski protivkandidat Baraku Obami.

Da bi jedan kandidat došao do nominacije potrebno je da osvoji glasove ukupno 1.144 delegata.

Romni za sada vodi sa 168 delegata, sledi Santorum sa 86, treći je Njut Gingič sa 32 osvojena delegata, a četvrti teksaški kongresmen Ron Pol sa 19 delegata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA