U aprilu stiže pomoć Srbiji u borbi protiv kriminala

Tužioci iz zemalja EU davaće praktične savete u konkretnim postupcima i o neophodnim reformama tužilaštava

  • 0

Tužilac iz zemlje članice Evropske unije stiže 1. aprila u Beograd, gde će Republičkom tužilaštvu pomoći u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, odlučeno je na konferenciji u Zagrebu.

Zasad neimenovani tužilac dolazi u okviru projekta "Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije: Jačanje tužilačke mreže", koji je finansiran sredstvima fondova pretpristupne pomoći (IPA fondovi).

Lider projekta koji će trajati do novembra 2013. godine Henk Markart Šolc rekao je da će tužioci iz zemalja članica EU davati praktične savete u konkretnim postupcima  i o neophodnim reformama tužilaštava.

Prema njegovim rečima, tužioci iz Slovenije, Holandije i Nemačke raspoređeni su za Albaniju i Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

- Reč je o projektu EU koji je važan jer su organizovani kriminal i krivična dela korupcije na neki način zajedničko istorijsko nasleđe država regiona - rekao je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić novinarima u Beogradu.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA