VUČIĆ PRVI GLASAO: Srpski političari dali svoj glas! (FOTO)

Stranački lideri Srbije izašli su na birališta kako bi ostvarili svoje biračko pravo i glasali za novi deseti saziv parlamenta

  • 7

Lideri stranaka u Srbiji danas će iskoristiti svoje biračko pravo i glasati na vanrednim parlamentarnim izborima, a prvi od stranačkih funkcionera i članova Vlade u ostavci na biralište izašao je Aleksandar Vučić, zatim su svoje pravo da glasaju iskoristili redom Ivica Dačić, Siniša Mali, Nebojša Stefanović, Čedomir Jovanović i drugi.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je jutros na Novom Beogradu.

Vučić, koji predvodi listu "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo" je, na glasačko mesto broj 27 u zgradi Ceptera u Bulevaru Mihajla Pupina 117 na Novom Beogradu, došao oko 7.30 sata. On je došao u pratnji ćerke.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović glasao je jutros oko 8.00 časova na biračkom mestu 121 CMZ Bežanijska Kosa.Stefanović je na glasnje došao u pratnji supruge.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević glasao je danas u 10.10 časova na biračkom mestu, u preduzeću "DES", u Novom Sadu. Vučević je na biračko mesto došao sa suprugom Majom.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić glasao je jutros oko 9 časova na Dedinju. On glasao je na biračkom mestu broj 37 u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 29 na Dedinju. Dačić je na glasanje došao u pratnji supruge Sanje i dvoje dece.

Kandidat koalicije oko Nove demokratske stranke za gradonačelnika Beograda Boris Ranković glasao je jutros na biračkom mestu 43 u zgradi Prirodno- matematičkog fakulteta. Ranković je izašao na biralište u 9.30 sati.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović glasao je danas u 10 časova u Novom Sadu. Mirović je glasao na biračkom mestu 172, u OŠ "Sonja Marinković".

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica glasao je danas na biračkom mestu 42 u Osnovnoj školi "Mihailo Petrović Alas" na Dorćolu. Koštunica je na biračko mesto došao u pratnji supruge.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić glasao je jutros u školi "Kralj Aleksandar prvi". On je na biračko mesto 59 u ulici Aleksinačkih rudara došao nešto posle 11 časova u pratnji supruge Tatjane.

Nosilac liste "Dosta je bilo" Saša Radulović glasao je danas oko 10.30 sati na Čukarici. Radulović je glasao na biračkom mestu broj 40 u dečjem vrtiću "Sanjalica" na Ceraku.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali glasao je danas u 9.45 sati u Beogradskoj poslovnoj školi. Mali je svoj glas predao u pratnji supruge Marije i dece Teodore, Viktora i Lole.

Potpredsednik SNS Nikola Selaković glasao je danas oko 7. 45 časova na biračkom mestu 63 u MZ "Vojislav Ilić".

Kandidat Demokratske stranke Srbije DSS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović glasao je danas oko 8.30 časova na biračkom mestu u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Lider Liberalno- demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović glasao je jutros u 8.30 na Novom Beogradu. Jovanović je glasao u bulevaru Zorana Ðinđića na biračkom mestu SMZ "Ušće" broj 5, a na glasanje došao sa suprugom.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljaijić glasao je jutros u 7.30 časova. Ljajić je glasao na biračkom mestu u Petoj mesnoj zajedici u novopazarskom naselju Hadžet.

Sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić glasao je jutros oko devet časova na biračkom mestu 5 u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Vesić je na biralište izašao u pratnji supruge.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Ðilas glasao je danas na biračkom mestu 28 u Osnovnoj školi "Jovan Miodragović" na Vračaru . Ðilas je biralište došao oko 11 sati.

Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvan Pastor glasao je jutros oko 8:30 časova. Pastor je glasao na biračkom mestu u Nosi, naselju Hajdukovo kraj Subotice.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović glasala je danas u 11.30 sati na beogradskoj opštini Savski venac. Mihajlović je glasala u Osnovnoj školi Isidora Sekulić na biračkom mestu broj šest. Ona je došla na glasanje u pratnji sina.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin glasao je danas oko 10 časova na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Branko Ćopić".

Lider Nove demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić glasao je jutros na opštini Stari grad na biračkom mestu 34. Tadić, koji je nosilac liste koalicije oko te stranke, izašao je na izbore u 10.20 časova, sa suprugom Tatjanom i majkom.

Kandidat za gradonačelnika Beograda SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić glasao je danas nešto posle 10 časova na beogradskoj opštini Zvezdara. Antić je glasao na biračkom mestu broj šest u Upravi Gradske pijace.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić glasao je danas u školi "Kralj Aleksandar prvi". On je na biračko mesto broj 59 u ulici Aleksinačkih rudara 22 došao u 10.45 časova u pratnji supruge Dragice.

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković - Palma, glasao je u 10 sati u rodnom mestu Končarevu, nedaleko od Jagodine. Marković je glasao na glasačkom mestu 23 u Osnovnoj školi u ovom selu u kojem i živi. Na biralište je došao sa 12-članom porodicom, majkom, suprugom, dva sina, dve snahe i petoro unučadi.

Predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vojvodini i potpredsednik Glavnog odbora SPS Dušan Bajatović glasao je na Novom naselju u Novom Sadu. Bajatović je glasao na biračkom mestu 30 u Osnovnoj školi ''Miloš Crnjanski''.

Lider Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin glasao je jutros na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović " u Novom Pazaru. Ugljanin je na glasanje došao u 9 sati sa suprugom.

Nosilac liste "Dosta je bilo" Saša Radulović glasao je danas na biračkom mestu u vrtiću Cerak.

Lider Nove Srbije i ministar građevinarstva i urbanizma, Velimir Ilić glasao je danas u 12 časova na biračkom mestu 94. u čačasnkom naselju Atenica u osnovnoj školi "Sveti Sava".  Ilić je na biračko mesto došao sa bratom Vojislavom koji je gradonačelnik Čačka.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković glasao je danas u Mesnoj zajednici Blagoje Parović na Čukarici. Drašković je glasao oko 13.30 časova na biračkom mestu 26, sa suprugom Danicom.

Nosilac liste koalicije SPS-PUPS-JS za izbore u Skupštini grada Beograda Milan Krkobabić glasao je na biračkom mestu 81 u Domu zdravlja Novi Beograd.

Biračka mesta širom Srbije otvorena su jutros u 7.00 časova, a pravo glasa do 20 časova, kada će se zatvoriti biračka mesta, ima 6.765.998 građana, a izborni dan možete pratiti uživo na Telegrafu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA