Građani Srbije glasaju na 35 biračkih mesta u inostranstvu

Građani Srbije mogu da glasaju na 35 biračkih mesta u 20 zemalja i da pravo glasa ima 6.808 prijavljenih srpskih građana

GLASANJE, Izbori
FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da građani Srbije mogu da glasaju na 35 biračkih mesta u 20 zemalja i da pravo glasa ima 6.808 prijavljenih srpskih građana.

Građani Srbije mogu da glasaju u Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Turskoj, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, SAD, UAE, Libiji, Norveškoj, Holandiji, Sloveniji, Švajcarskoj, Belgiji, Italiji, Rusiji i Češkoj.

Glasanje se obavlja u ambasadama i konzulatima Srbije, osim u Vićenci (Italija), gde je, zbog velikog broja prijavljenih glasača, organizovano glasanje u prostorijama gradske administracije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na parlamentarnim izborima pravo glasanja u inostranstvu ostvaruje 6.808 prijavljenih srpskih građana, što je neznatno povećanje u odnosu na parlamentarne izbore 2012. godine, kada je bilo upisano 6.019 glasača u inostranstvu.

"Državljani Srbije koji su se prijavili za glasanje u diplomatsko-konzularnom predstavništvu, koje Republička izborna komisija nije proglasila biračkim mestom u inostranstvu, mogu svoje biračko pravo da ostvare u Srbiji, u opštini u kojoj imaju prijavljeno prebivalište", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Tagovi: Glasanje, Izbori 2014, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • V
    Vendetta

    Ovi izbori jesi za politicare da se mere koje jaci!

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima