Tadić: Posle izbora mora da se dogodi preokret!

- Ako se ne desi preokret, imaćemo ekonomsko zaostajanje koje će ostaviti posledice u čitavoj decenij pred nama - kaže lider NDS

  • 7

Lider Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić očekuje da su građani na današnjim izborima veoma kritični u pogledu srpske privrede i budućnosti zemlje i da će doneti odluku o političkom preokretu.

- Ako se ne desi preokret, imaćemo ekonomsko zaostajanje koje će ostaviti posledice u čitavoj decenij pred nama - rekao je Tadić, bivši predsednik Srbije i nosilac liste koalicije oko te stranke, pozivajući građane da izađu na izbore.

- Pitanje o tome s kim planiram vlast ako koalicija oko moje stranke pređe cenzus, nameće se na vrlo opasan način i to urušava izbornu debatu - rekao je Tadić i istakao da se tek nakon izbornih rezultata razgovara o koalicijama.

- Ja sam čitavu kampanju proveo u tome da objašnjavam da nemam dogovor ni sa kim - rekao je on i naveo da Nova demokratska stranka nije unizila nivo političke kampanje, kako kaže, besmislenim debatama.

On ističe da se zemlja nalazi u ogromnim makroekonomskim problemima.

On je istakao da je u prethodnom periodu pažljivo birao svoje saradnike, imao je, kako kaže, izvanredne ali i loše saradnike.

- Ono što je problem politike je što izbor loših saradnika u državnoj upravi ostavlja teške posledice po građane - istakao je on i ukazao da vlast često kvari ljude, što je, kako kaže, njegova sugestija onima koji su bili u vlasti poslednje dve godine.

- Saradnici koje su oni izabrali pokazali su nekompetentnost i zbog toga su ekonomski parametri neuporedivo lošiji nego u trenutku kada sam ja odlazio sa mesta predsednika Republike - istakao je Tadić i naveo da treba da nepredujemo iz godine u godinu, a ne da unižavamo ekonomiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA