LDP prijavio nepravilnosti na izbornom mestu 13 u Zemunu

Liberalno demokratska partija ukazala je na nepravilnosti tokom izbora na biračkom mestu 13 u Zemunu, gde je pripadnik MUP Srbije legitimisao građane odbijajući da se skloni s biračkog mesta

  • 3

Liberalno demokratska partija ukazala je na nepravilnosti tokom izbora na biračkom mestu 13 u Zemunu, gde je, kako navode u saopštenju, jutros jedan pripadnik MUP Srbije legitimisao građane odbijajući da se skloni s biračkog mesta.

Kako LDP navode u saopštenju, nešto posle 9 sati jutros, na biračkom mestu 13 u Zemunu, pripadnik MUP Srbije stajao je u zgradi u kojoj se nlazi biračko mesto, legitimisao građane koji su došli da glasaju i odbijao da se skloni s biračkog mesta, što je inače dužan po zakonu da učini.

"Policajac je uzeo sve podatke ljudima iz televizijske produkcije koji su se ispred biračkog mesta zatekli kako bi snimili izjavu posle glasanja potpredsednika LDP Bojana Ðurića", navodi se i dodaje da je pripadnik MUP Srbije Ðuriću, koji je glasao na tom biračkom mestu, rekao da se neće pomeriti, te da ima patrolni nalog i da je iz vrha MUP dobio naređenje da bude na tom biračkom mestu.

"Nakon što je od Ðurića zatražio ličnu kartu, a ovaj odgovorio da će se legitimisati poslaničkom legitimacijom u skladu sa zakonom, policajac u civilu je pozvao svoje nadređene i rekao im: "ovaj iz LDP se poziva na imunitet", navodi se u saopštenju.

LDP u saopštenju ocenuje da je reč o elementarnom neznanju, bahatosti i pretnji hapšenjem narodnom poslaniku, koji je pri tome samo tražio poštovanje zakona, te da ponašanje pripadnika MUp predstavlja grubo kršenje zakona, svih izbornih pravila.

LDP je povodom ovih nepravilnosti pozvao vrh MUP-a, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, "da momentalno dovede svoju službu u red, da ih ukloni sa svih biračkih mesta i da prestane da se igra izbornim procesom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • phoenix

    16. mart 2014 | 13:42

    Ova zemlja slobodno moze da se preimenuje u Cobanija kada je ovakva stoka na vlasti.

  • Dejan

    16. mart 2014 | 14:14

    Obaranje birackih mesta ldpu povecava procenat :)

  • Radomir

    17. mart 2014 | 05:30

    Predsednice cestitam na rezultatu,neka ti Cirko spremi koferce,napokon je i za to doslo vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA