RADIJE ĆE SE SMRZAVATI: Odjavljuju grejanje zbog previsokih računa

Meštani Čačka masovno su počeli da se odjavljuju sa sistema za centralno grejanje jer tvrde da su im računi previsoku, a stanovi nedovoljno zagrejani

  • 5

Više od 60 odsto Čačana odlučilo je da odjavi centralno grejanje zbog paprenih računa koji su im stizali od decembra do februara. Kako navode, računi su im dvostruko, pa čak i trostruko veći u odnosu na one koje su primali do novembra prošle godine.

U pitanju su, uglavnom, stanovnici zgrada starije gradnje u kojima ne postoje brojila za obračun utrošene toplotne energije.

- Računi za decembar i januar bili su 17.000 i 18.000 dinara, a penzija mi je 22.000. Da treba da plaćam samo grejanje, pa ne bih imala od čega. Odlučila sam da se odjavim sa mreže i da počnem da se grejem na struju. U danima kad je bilo baš hladno, usred dana sam morala da se pokrivam ćebetom. Stvarno sramota šta su nam uradili – priča za "Blic" Zorica Sretenović.

U JKP "Čačak", koje je zaduženo za grejanje grada, kažu da su povećani računi posledica uvođenja tarifnog sistema naplate, po kom svako plaća onoliko koliko potroši. Međutim, u ovom preduzeću dodaju da odjavljivanje potrošača ne vide kao neki značajan problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    16. mart 2014 | 14:29

    Opsta kradja

  • Lud Zbujen

    16. mart 2014 | 14:00

    Ista prica i u beogradu penzije su po 14000 a gdejanje od 13000 do 22000 mesecno uzas

  • Vlada

    16. mart 2014 | 16:55

    Da Bog da propali sve komunalne firme...toplovod, vodovod , zelenilo i ostala rodbinska i stranacka udruzenja koja pljacka gradjane...Meni u lokalu potrosnja vode 1 (jedan) kubik, znaci da je samo to i pdv bilo bi 100 dinara da se plati, oni nakarikaju jos 10 nekih stavki i to na kraju izadje 900 din, grejanje placamo tokom cele godine a ni zimi ne mogu da se ugrejem od njihpalim grejalicu...lopovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA